Australijski teniser Nik Kirjos godinama je bio najveći kritičar Novaka Đokovića, nadmašivši čak i Bena Rotenbega, pa i Matsa Vilandera. Redovno je upućivao ružne komentare na račun Srbina, da bi se za vreme Australijan opena 2022. godine situacija iznenada promenila, pošto je Kirjos bio jedan od retkih koji su stali uz Đokovića, dok su ga australijske vlasti kinjile i pronalazile način da ga proteraju iz zemlje.

Od tada, njih dvojica su praktično prijatelji, može se reći da su "popustili" i Rotenberg i Vilander, dok je trenutno najveći negativac britanski novinar Pirs Morgan. Već godinama unazad, Morgan govori najružnije stvari o Đokoviću, naziva ga idiotom, čak mu je smetala i njegova majka Dijana, a dok Srbin čeka izvinjenje - baš u goste je pozvao Nika Kirjosa.

Upravo se i sa Kirjosom svađao Morgan, ali su zakopali ratne sekire i u emisiji govorili o nekadašnjem zajedničkom neprijatelju. Naravno, mislimo na Novaka Đokovića...  "Za mene je Novak najbolji teniser svih vremena. Najlepše je bilo gledati Federera, ali je Novak najbolji koji je uzeo reket u ruke", rekao je bez ustezanja Kirjos, zbog čega je engleskom novinaru sigurno bilo teško, pošto je morao da "ide uz dlaku gostu" i složi se sa njim u neku ruku.

NEIL HALL/EPA Novak Kopriva Vimbldon

Morgan je podsetio Kirjosa da je nekada davno pričao da Novak ima "bolesnu opsesiju da ga svi vole", pa je upitan da li i dalje to misli ili se kaje zbog svojih reči: "Da, istina je, rekao sam to. Mislio sam na to da bi uvek gledao da ga publika voli, a nadam se da će slušati ovo, sada vidim da ga to ne zanima više. Izađe na teren i u redu mu je da bude negativac. Briga ga za to, kad ga nerviraju, nakon toga zaigra još bolje i ne mogu da ga pobede. Pre je hteo da ga vole, da navijači budu uz njega, a sada kada sluša sebe - prihvatio je tu ulogu anti-heroja. Zašto ga ne vole? Ne znam, možda zato što mnogo pobeđuje. Isto mislim i da nije tako perfektna ličnost kao Federer ili Nadal, što ja volim".

Kirjos je otvoreno rekao i da je Novak najbolji sportista svih vremena, posebno jer mnogi ne shvataju koliko je tenis zahtevan sport koji iziskuje da ste sami na terenu, da svake nedelje menjate terene i podlogu, vremensku zonu... Konstantno morate da se prilagođavate na nove uslove!

RTS/screenshot Djokovic Kirjos pozdrav na mrezi

"Igrao sam protiv njega u finalu Vimbldona i dobio prvi set, kada sam znao da moram da ostanem smiren, a on je odigrao toliko finala... Toliko je bio miran. Šta je najbolja stvar oko njega? To što je skroman, a može da bude snob, uvek svima pomaže i još je duhovit. Šta je najgore kod njega? Pustio je Alkaraza da pobedi Vimbldon, a mene nije!", nasmejao se Nik Kirjos zbog koga je i Pirs Morgan morao da hvali Novaka, baš kao i kada mu je Zlatan Ibrahimović bio gost.

Zanimljivo, Novak Đoković je posle pobede nad Koprivom u prvom kolu Vimbldona upravo pohvalno pričao o Niku Kirjosu, a njih dvojica će odigrati i egzibicioni meč u sredu, što će biti nova prilika da ojačaju svoj odnos.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković  MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - M.V.)