Novak Đoković prošao je u 3. kolo Vimbldona odigravši na momente veoma napet meč protiv Britanca Džejkoba Firnlija, 277. tenisera na ATP listi. Posle duela u kojem je pri vođstvu 2:0 ispustio jedan set i "brejknuo" autsajdera u poslednjem trenutku četvrtog, Đoković je govorio o onome što najviše zanima sve - kako mu je nedavno operisano koleno? Spiker na Centralnom terenu mu je postavio to pitanje uz izvinjenje "Znam da ti je dosadilo da te pitaju, ali moram". Novak nije zamerio.

"Osećao sam se OK, u redu, neću da tražim izgovore zbog današnje igre. Čestitam Džejkobu. Što se mene tiče, mislim da sam u trećem setu neke stvari trebalo da radim bolje, kad sam imao brejk više, ali vetrovito vreme je bilo, počeo je da razmišlja pa je pravio duple greške... Kako turnir napreduje nadam se da ću iz dana u dan biti bolji, videćemo šta će se desiti sutra", rekao je Novak na terenu.

Tokom većeg dela izjave Novak je nizao pohvale na račun Škotlanđanina. "Pre svega, čestitke Džejkobu zbog ovakvog meća, zaslužio je veliki aplauz, nisam imao šansu da ga vidim kako igra do pre dva dana, kada sam ga prvi put video. Uvek je tu element iznenađenja, nije imao šta da izgubi, igrao je na Vimbldonu, znao sam da će biti teško, to je britanski teniser, odrastao na ovakvim terenima na travi i tačno je znao kako da igra".

Mike Egerton / PA Images / Profimedia, ADAM VAUGHAN/EPA Novak Đoković

"Vetrovit je bio dan, teški uslovi i servirao je veoma dobro, naterao me je da radim, verovatno sam imao malo sreće u četvrtom setu prilikom brejk lopti za njega. Ovaj meč je potencijalno možda i trebalo da se završi u petom setu, ako pogledamo i to kako je on igrao u četvrtom. Ali, vrlo sam srećan da se to nije dogodilo".

"Nisam pokazao danas šampionski mentalitet, nisam se dobro osećao u trećem setu, on je igrao na visokom nivou, naterao me da se trudim za pobedu i sve u svemu - tu je pobeda i prihvatam je. Nadam se da ću igrati bolje u narednom kolu".

Sledeći Novakov protiv biće Australijanac, Aleksej Popirin, 47, teniser sveta, koji je u drami od pet setova savladao Australijanca Tomasa Martina Ečeverija (31. na ATP listi), rezultatom 3:6, 6:4, 4:6, 6:4, 6:3)

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković