Novak Đoković dobio je pakovanje urmi od teniserke iz Tunisa Ons Žaber, koju je nazvao "ministarkom sreće". Objavio je na društvenim mrežama video-snimak na kojem su pratioci mogli da se uvere koliko mu je prijalo prijatno iznenađenje koleginice.

"Ministarka sreće, Ons Žber, poklonila mi je preukusan poklon danas. Moj omiljeni slatkiš na terenu - urme. Hvala ti Ons", napisao je Novak, uz "okačeni" klip na kojem se vidi kako sa slašću jede poslasticu.

Novak Đoković je poznat zbog svoje rigorozne dijete, u kojoj nema ničega nezdravog, niti šećera u bilo kojoj varijanti osim u onoj koja mu prija i pomaže da ostvaruje uspehe. Štaviše, svi već znaju da se Novak slepo pridržava četiri važna pravila.

S obzirom na to da je Novak dobio poklon-slatkiš na dan treninga, poznato je i šta jede kada radi na terenu. Nevena Veselinović, njegova nutricionistkinja, kaže da se najveće greške vezane za ishranu sportista događaju nakon iscrpljujućih treninga. "Prvo što uzmete posle treninga u velikoj meri utiče na to kako ćete uticati na izgradnju mišića i sprečiti upale. Posle treninga treba konzumirati zeleni sok, vodu, limun, đumbir. Odmah nakon toga morate da nadoknadite istrošene rezerve, a u tome vam mogu pomoći urme ili banane. Nikako ne preporučujem čokoladu, čak ni proteinske pločice sa čokoladom jer sadrže dodati šećer", objašnjava nutriciniostkinja.

Tunižanka Ons Žaber odlično zna koliko Novak vodi računa o ishrani i više puta javno je isticala šta zaista misli o Novaku Đokoviću.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković