Slušaj vest

Novak Đoković govorio je iskrenije i otvorenije do sada o svojoj roditeljskoj ulozi dok traju veliki turniri, pa je u intervjuu za "Tenis čanel" otkrio i kako provodi vreme sa najbližima za vreme Vimbldona. 

Voditelji su ga pitali za hit-scenu sa njegovog meča na ovogodišnjem turniru, na kojem se videlo kako Đokovićeva ćerka Tara čita knjigu o jednorozima dok je njen otac igrao uzbudljiv meč. Novak se nasmejao kada je čuo za to i bio je zahvalan na tom pitanju. Naravno da mu ta scena nije promakla.

"Bio sam veoma srećan kada sam to video, a i tužan, jer joj moj tenis nije dovoljno uzbudljiv do te mere, da mora da uzme knjigu i da se zabavlja... Sjajno je imati ih kraj sebe i videti kako odrastaju, uživati u tome da su deo ovog putovanja. U godinama su kada znaju šta se događa. Moj sin ima devet godina, ćerka šest, oboje igraju tenis sa mnom i uživanje je kada igraju tenis sa mnom, kao što se dogodilo danas. To mi dopušta da uživam još više kraj terena, jer kada dođeš do kasnijih faza grend-slem turnira podiže se i tenzija i sve se svodi na odmor, pripremu, nervoza raste... To što su tu mi daje sjajnu ravnotežu".

Šta se nada da njegova deca vide kada njega posmatraju? "Od dvoje roditelja, ja sam onaj ko je zadužen za njihove aktivnosti, sport, zdravi životni stil. Jelena prevrće očima dok ovo pričam, ali ja sam taj koji ih podseća na značaj sporta, tenisa, bilo kog, samo je važno da budu aktivni. Vodim ih sa sobom uvek, i onda kada je meč. Malo je situacija u godini kada mogu da doživim to kao sada. Oni vole da budu na Vimbldonu, pogotovo u drugoj nedelji turnira imaju slobodne terene, zatvorene terene... Mogu da udaraju lopicu 10, 30, 60 minuta. Bude to sjajan kamp, ja dobijem šansu da provedem kvalitetno vreme sa njima, kao i sa svojom suprugom", dodao je Novak.

Pogledajte kako izgleda druženje porodice Đoković na njegovom treningu na Vimbldonu ove srede:

John Walton / PA Images / Profimedia Novak Đoković sa decom na Vimbldonu

S obzirom na to da je njegov protivnik u četvrtfinalu Aleks De Minor odustao, Novak je u sredu iznenada dobio dodatni slobodni dan za odmor, trening i za pripremu za petak, kada će igrati protiv Italijana Lorenca Musetija. A, ono što je video posle pobede Italijana sigurno je i njemu stavilo do znanja da mu publika sprema pakleni doček na polufinalnom susretu.

(MONDO - M.Š)