Slušaj vest

Najtrofejniji teniser sveta Novak Đoković izjavio je u četvrtak da je spreman za polufinalni duel na Vimbldonu protiv Italijana Lorenca Musetija i dodao da je sa kolenom koje je operisao sve u redu. Neposredno pre povrede Nole je baš protiv Musetija na Rolan Garosu igrao do posle tri sata iza ponoći, i sigurno mu nije zaboravio taj maraton.

"Za sada je sve dobro. Uvek govorim za sada, jer ne želim da budem u potpunosti uveren i oslobođen razmišljanja da može nešto da se desi. Neću da kažem da razmišljam o tome, ali uvek postoji neka mogućnost, jer je operacija bila malo pre turnira. Od početka Vimbldona nisam osećao bol, samo u par navrata, ali ništa zabrinjavajuće", rekao je Đoković za Sport klub.

Istakao je da pripreme za sutrašnji meč dobro teku i da je imao više vremena da se spremi zahvaljujući tome što nije igrao četvrtfinalni meč protiv Aleksa de Minora, koji je zbog povrede morao da odustane. "Uvek je nepoželjno kada se teniser povredi i preda meč, pogotovo ako je četvrtfinale gren slema. Želim mu brz oporavak. Za mene je pozitivno što sam imao dodatni dan odmora bez dodatnog pritiska na koleno, pa imam dovoljno vremena da se oporavim i budem fizički spreman", kazao je Đoković.

Komentarišući sutrašnji duel protiv Musetija, Novak je ukazao da je Italijan ove godine imao sjajnu sezonu na travi. "S njim sam ove godine dva puta igrao na šljaci, koja mu je omiljena, ali je ove godine dobro igrao i na travi, jer stigao do finala Kvinsa i sada do polufinala Vimbldona. Sigurno će izaći sa namerom da pobedi i da sve od sebe. Veoma je talentovan, to svi znamo, ali znam šta mi je činiti. Danas sam i na treningu radio neke taktičke stvari koje ću sutra primeniti i nadam se najboljem", rekao je Đoković. 

Tim Ireland/EPA, Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia Lorenco Museti

Lorenco Museti je 25. teniser sveta, živopisni Italijan iz Toskane rođen 2002. godine sa tetovažama "Najbojle tek dolazi" i teniskog reketa usred slike ultrazvuka srca. "Obožavam ovaj sport, zaista sam strastven prema njemu od kada sam bio dete, sanjao sam da postanem 'broj jedan'", rekao je Museti objašnjavajući tu tetovažu. Takođe, ima istetoviranu i reč "porodica". "Zaista mi je stalo do ljudi, okružen sam onima koji me vole", kazao je on jednom prilikom objašnjavajući slike po svom telu.

Lorenco Museti je na ovogodišnjem Vimbldonu 25. nosilac. U prvom kolu je eliminisao Francuza Konstana Lestijena u četiri seta, potom zemljaka Lućana Darderija u čak pet setova, a potom u četiri seta Argentinca Franciska Komesana. U 4. kolu ponovo je odigrao četiri seta protiv "laki luzera", Francuza Đovani Mpeši Perikara i završio mu bajku palsiravši se u četvrtfinale. I u sledećoj rundi je prošao kroz dramu i u pet setova eliminisao Amerikanca Tejlora Frica, 13. nosioca. Sada će ponovo imati pred sobom najvećeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

YouTube/Wimbledon Navijači zvižde na pomen imena Novaka Đokovića na Vimbldonu