Slušaj vest

Došao je i dan muškog finala VImbldona, pa ćemo dobiti i poslednjeg osvajača trofeja. U ženskom singlu titulu je osvojila Barbora Krejčikova, u dublu smo videli Britanca na tronu, a kod dama su u dublu najbolje bile Katerina Siniakova i Tejlor Tauzend. A sada da vidimo da li će šampion Vimbldona za 2023. godinu biti Novak Đoković ili Karlos Alkaraz.

Ovo je repriza finala iz prošle godine, a tada je Novak uspeo da povede ali je izgubio. Nakon što je počitio rivala u prvom setu izgubio je naredna dva, izjednačio, ali je na kraju mladi Španac uzeo titulu. Bilo je 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4 za Alkaraza. Tada je to bila borba i za vrh ATP liste, a sada znamo da će nakon finala kako god da se završi Alkaraz biti treći, a Novak Đoković drugi na ATP listi. Ali gde gledati meč, šta očekivati, i šta to sve Novak želi da postigne novom pobedom?

GDE JE PRENOS I KADA SE IGRA?

12365973.jpg
EPA-EFE/TOLGA AKMEN 

Uz tekstualni prenos na MONDU moći će meč da se prati i putem kanala RTS-a i Sport kluba. Duel počinje od 15 časova, a svi se nadaju da će se završiti na vreme da možemo na vreme da se spremimo za finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj od 21 čas. Mada, nikog ne bi čudilo da se duel oduži i na pet ili šest sati. 

ZA ŠTA IGRA NOVAK?

12366076.jpg
ADAM VAUGHAN/EPA 

Novak želi svoju 25. grend slem titulu, a kada je Vimbldonu u pitanju osmi trofej. Zajedno sa Vilijem Renšoom i Pitom Samprasom ima sedam titula, a Rodžer Federer je na osam i želi srpski teniser da ga i tu prestigne. Pre poraza od Alkaraza prošle godine pobeđivao je u finalima od 2018. i to redom Kevina Andersona, Rodćera Federera, Matea Beretinija i Nika Kirjosa.

A ATP LISTA? 

12366073.jpg
TOLGA AKMEN/EPA 

Ukoliko pobedi Karlos Alkaraz on će odbraniti bodove iz prošle sezone i doći će na 8.130 poena na ATP listi. Ako pobedi Novak n će imati 9.160 poena i približiće se prvoplasiranom na ATP listi Janiku Sineru koji ima 9,570 bodova.  

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

RTS Novak đoković svira violinu reketom