Slušaj vest

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je Vimbldon pobedivši Novaka Đokovića 3:0 (6:2, 6:2, 7:6), a od nervoze je zaboravio na uobičajeni protokol posle meča, pa je morao samog sebe da ispravlja. Naravno, ne treba ništa uzeti za zlo Alkarazu, pojela ga je trema jer ima samo 21 godinu, pa je i Nole apsolutno razumeo zašto Špancu nije prvo na pameti bilo da čestita njemu i njegovom timu.

"Toliko sam nervozan da sam zaboravio da čestitam Novaku, ovo je bila teških nedelja za tebe, uradili ste veliki posao i nisi znao da li ćeš da igraš, a stigao si do finala. Imam veliko poštovanje za tebe i tvoj tim, zaista sve čestitke!", kazao je Alkaraz dok se obraćao Novaku i njegovom timu, doduše u okrnjenom sastavu.

Uzvratio je Đoković i njemu lepim rečima na mreži, pa i tokom govora, a Alkaraz nije prestajao da skida osmeh sa lica: "Iskreno, ovo je sjajno za mene, ponovo sam osvojio ovaj trofej. Kada sam imao 12 godina rekao sam da želim da pobedim na Vimbldonu i to je bio moj san. Uspeo sam da ostvarim san i da nastaviću to i dalje da pokušavam. Ovo je najbolji turnir na svetu i najbolji trofej koji mogu da osvojim", rekao je Španac.

TOLGA AKMEN/EPA Novak Đoković Alkaraz trofej

Mladi teniser iz Mursije ima sada već četiri grend slem pehara, od čega dva na Vimbldonu, a videlo se da ga nervoza "drma" u poslednjim poenima trećeg seta. Imao je tri meč-lopte i dopustio je Novaku da se vrati u meč, da bi potom iskoristio prvu od dve koje su mu se ukazale u taj-brejku: "Bilo je 40:0, ali nisam gledao daleko jer je Novak veliki borac, znao sa da će pokušati da nađe svoju šansu. Bilo je teško za mene, pokušali smo da ostanem miran i da budem fokusiran. Trudio sam se da igram svoj najbolji tenis i zaista sam zadovoljan što sam našao da nađem rešenje. Zaista je sjajna stvar biti u ovom društvu, Novak je to isto uspeo da uradi... Ne smatram sebe velikim šampionom, trudim se da nastavim svoj put i verujem da ću uspeti", poručio je Alkaraz.

Osmehom je kupio publiku, ali kada je spomenuto finale Evropskog prvenstva u fudbalu između Španije i Engleske, čuli su se i zvižduci za Karlitosa: "Gledaću sa mojim timom, ne znam šta će se dogoditi, ja sam svoj posao obavio, a sad fudbaleri. Biće težak meč i neka pobedi bolji", dodao je on.

Pogledajte i ko je od poznatih bio na tribinama Centralnog terena Vimbldona:

NEIL HALL/EPA Finale Vimbldona

RTS / Printscreen Jelena Đoković

SplashNews.com / Splash / Profimedia Poznati Vimbldon

BONUS VIDEO:

RTS Miljan govori Jeleni: Novak ne može da trči

(MONDO - M.V.)