Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu Vimbldona pošto je od njega bolji bio Karlos Alkaraz 3:0 (6:2, 6:2, 7:6). Nije to bila naročito sjajna partija Đokovića koji bez obzira na to nije želeo da u prvi plan ističe ni svoju povredu, ni lošiji nastup, još jednom pokazujući da je drugačiji od Rodžera Federera ili Rafaela Nadala.

Đoković je želeo da zasluge pripadnu samo Alkarazu, da bude pod svetlima reflektora, tako da je u tri navrata na konferenciji za medije odbijao da govori o svojoj taktici koju je inače kritikovao i Nik Kirjos. Svaki put kada bi se povela priča o njegovoj povredi i lošijoj igri, Đoković je isticao da ništa nije mogao da uradi da promeni tok istorije - zato je Alkarazu čestitao na fantastičnom nastupu.

"Osećao sam se inferiorno u odnosu na njega na terenu. Bio je bolji igrač. To je to", poručio je Novak Đoković i nastavio da sipa komplimente: "Svaki poen, svaki udarac je odigrao bolje od mene. Ništa bolje nisam mogao, nije mi dozvolio lakše poene na moj servis, igrao je dobro i raznovrsno, a nikad ga nisam video tako da servira. Razbio me je, bio je bolji u svakom aspektu igre".

TOLGA AKMEN/EPA Novak Đoković Alkaraz trofej

Insistirali su novinari, želeli da Đoković pokaže drugo lice, da se vidi da je mogao da dođe do pobede i da je zapravo Alkaraz imao sreće što je tako loše igrao, ali mu nije padalo na pamet: "Već sam rekao, bio je bolji od mene u svakom segmentu igre. Sve što sam mogao da uradim u pripremi sam i uradio. Ništa to ne bi promenilo, bio je bar pola koraka ispred mene sve vreme", zaključio je Nole.

Pogledajte i ko je sve od poznatih bio na meču Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, posebno je pažnju izazvala Kejt Midlton kojoj je Nole uputio i posebne reči kada mu je predala utešni pehar:

NEIL HALL/EPA Finale Vimbldona

SplashNews.com / Splash / Profimedia Poznati Vimbldon

BONUS VIDEO:

RTS Englezi na Vimbldonu navijaju za Novaka Đokovića

(MONDO - M.V.)