Slušaj vest

U ženskom tenisu se viđaju ubedljivi porazi, posebno ako recimo igrate protiv Ige Švjontek na šljaci, pa bude 6:0 bar u jednom setu. Navikli smo na tako nešto, ali da li ste čuli da je neko dobio ceo set, a da nije izgubio nijedan jedini poen. To je pošlo za rukom anonimnoj nemačkoj teniserki.

Emili Seibold je na ITF turniru u Sloveniji uspel da savlada Denis Hrdinkovu (Češka) sa 6:3, 6:0. U drugom setu je osvojila svaki od 24 poena. U svakom od šest gemova je bila perfektna. Tako nešto deluje teško ostvarivo i ako igrate tenis rekreativno, a ne na profesionalnom nivou. Njoj je izgleda to pošlo za rukom.

Ona je rođena 1. januara 2000. godine i trenutno se nalazi na 834. mestu u singlu i 757. mestu u dubl konkurenciji. Nema nijednu titulu, najbolji plasman imala je u aprilu 2023. godine kada je bila na 442. poziciji. U karijeri je do sada zaradila oko 50.000 dolara i nikada nije bila učesnica grend slem turnira.

Nekoliko puta u istoriji događalo se da neko meč završi zlatnim setom, većina tih situacija bila je pre Open ere. Ali, jednog meča se možda i sećate. Bilo je to na Vimbldonu 2012. godine! Verovali ili ne, pre samo 12 godina je Jaroslava Švedova (Kazahstan) uspela da savlada Italijanku Saru Erani u trećem kolu sa 6:0, 6:4 i to je jedini zlatni set u glavnom žrebu velikog turnira.

Julijan Rejster je u kvalifikacijama za US open 2013. dobio Tima Puca sa 6:7, 6:4, 6:0 i to je jedini zlatni set koji se dogodio u trećem setu. Ostali su uglavnom bili na manje poznatim turnirima iz ITF i Čelendžer kategorije.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

instagram/k1ngkyrg1os Novak i Nik igraju tenis