Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u drugom kolu turnira na Olimpijskim igrama u Parizu igraće protiv velikog rivala, španskog tenisera Rafaela Nadala! Taj meč, koji ćemo gledati po 60. put, privukao je veliku pažnju svih svetskih medija i ljubitelja sporta, a najbolji srpski sportista iskoristio je priliku da "pecne" rivala.

Na svom Instagram profilu Novak je pred meč protiv Rafe podelio stori na kojem se vidi da je kroz karijeru dominirao u svim parametrima! Statistika prikazuje da je Đoković zabeležio više pobeda u profesionalnom tenisu, da je osvojio više titula, više Masters titula i više grend slemova, kao i da je bolji u međusobnom skoru protiv Španca - u njihovih prethodnih 59 mečeva!

Jedini podatak koji ide na stranu španskog tenisera je njegova pobeda u poslednjem međusobnom okršaju, na Rolan Garosu 2022. godine kada su se sreli u četvrtfinalu. Ipak, situacija se od tada značajno promenila - Španac više ne pripada svetskom vrhu, mučio se sa silnim povredama i čak je bio pod znakom pitanja za nastup u singlu na Olimpijskim igrama.

Đoković vs Nadal
Instagram/djokernole/Printscreen 

Ipak, slavni Španac se pojavio na terenu u Parizu, zabeležio je trijumf protiv Martina Fučoviča u prvom kolu, a tokom tri seta delovalo je da je spreman i za naredne izazove na turniru. Prvi sledeći na njegovom putu je Novak Đoković koji silno želi zlatnu medalju - praktično je to jedini veliki trofej koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri tokom koje je oborio gotovo sve rekorde Rodžera Federera, Rafaela Nadala i drugih velikana.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Olimpijske igre 2024

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara