Slušaj vest

Endi Marej neće da prestane da igra tenis! U tandemu sa svojim zemljakom Denom Evansom opet je ostvario pobedu u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu i opet kroz dramu. Kao i u prvom kolu turnira, Britanci su pobedili i belgijsku kombinaciju Sander Žil - Joran Vligen u završnici meča za infarkt, 6:3, 6:7 (8-10), 11:9.

Marej i Evans su u drugom setu drame u Parizu ispustili dve meč lopte u taj-brejku, pa iskoristili treću. Ipak, prethodno su se spasili od dve belgijske meč-lopte, kao što je u prvom meču britanski dubl spasao čak pet meč-lopti i preokrenuo u super taj-brejku od 4:9 do 11:9. U sledećem kolu Marej i Evans imaće veoma težak zadatak, jer će igrati protiv pobednika meča Sjedinjene Države (Tejlor Fric, Tomi Pol) - Holandija (Robin Hase, Žan Žulijen Rojer).

Pogledajte na fotografijama koliko je Mareju značila ova pobeda, na turniru koji mu je poslednji u karijeri, jer će posle njega otići u penziju.

RITCHIE B. TONGO/EPA Endi Marej dubl Olimpijske igre

Da li će se Marej povući sa još jednom olimpijskom medaljom, posle zlata u singlu u Londonu 2012. i u Riju 2016? Bilo bi bajkovito ako bi uspeo, mada u dublu mnogi navijaju i za špansku kombinaciju Karlos Alkaraz - Rafael Nadal, koja se takođe plasirala u 3. kolo, pobedom u duelu protiv Holanđana 2:1 u setovima (6:4, 6:7, 10:2).

Eurosport Novak odgovorio publici u Parizu