Slušaj vest

Novak Đoković olimpijski šampion. Zvuči lepo zar ne. Upravo to ostvario je najbolji igrač svih vremena pobedom protiv Karlosa Alkaraza u dva taj-brejka (7:6, 7:6). Sve to doživeo je dosta emotivno, pao je na zemlju, počeo da se trese, plakao je u zagrljaju svojih najbližih...

Imao je potom i "milion" intervjua na samom terenu i u jednom od njih je otvorio dušu. Pričao je otvoreno o svemu. "Ne znam šta da kažem, emocije su me stigle, osećam sve u ovom momentu, sreću, ponos. Osvojio sam prvo zlato za svoju zemlju u karijeri. Verovatno i najveći uspeh u mojoj karijeri. Osvojio sam sve što mogu u karijeri individualno gledano. Osvajanje Dejvis kupa i sada zlata sa 37 godina, to je bez presedana", počeo je Novak.

Onda je obećao i haos u narednom periodu." Tek počinje moje slavlje. Ne mogu da dočekam ono što sledi u narednih 48 sati", jasan je Novak.

CAROLINE BLUMBERG/EPA Novak Đoković pobeda

Onda je upitan da li je to deo slagalice koji nedostajao. "Da, jeste. Sebi sam stalno ponavljao da sam dovoljan, ali mogu da budem samokritičan. Ne znam... Imao sam internu bitku sam sa sobom. Osećao sam da nisam dovoljno dobar u životu i na terenu i van terena. Ovo mi je velika lekcija. Zahvalan sam na blagoslovu da osvojim istorijsko zlato za svoju zemlju. Ispunio sam karijerni zlatni slem, oborio rekorde..."

Usledilo je direktno pitanje - da li je dovoljno? "Mislim da jeste", zaključio je Đoković.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković slavi sa zastavom i porodicom

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu