Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu za koju kaže da mu je najveći sportski uspeh u karijeri. Na turniru na kome je pobedio Nadala, Cicipasa i Alkaraza, bez izgubljenog seta, uz probleme sa kolenom, pokazao je još jednom da je najbolji na svetu, ako je to neko zaboravio.

Među tom grupom ljudi svakako je čuveni italijanski teniser Adrijano Panata koji je prethodnih nekoliko meseci preuzeo palicu kao najveći "pljuvač" Novaka Đokovića. Navikli smo bili to prvo od Matsa Vilandera, Bena Rotenberga i do skoro Nika Kirjosa, ali je Panata, kome su čak 74 godine, pokazao neverovatnu dozu "nefiltriranja" i počeo je da priča vrlo ružne stvari o Noletu. Uz to i netačne.

Nakon finala koje je dobio Nole, Panata se oglasio na svom Tviteru i priznao da je pogrešio: "Đoković je demonstrirao, ako je bilo ikakve potrebe, da je neverovatan šampion. Rekao sam da mislim da ne može da igra na tom nivou više, ali me je razuverio i zato moram da mu čestitam. Kapa dole!", napisao je Italijan. 

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

Pre samo tri nedelje, kada je Alkaraz silovito pobedio Đokovića u finalu Vimbldona, upravo je Panata poručio da je to apsolutni kraj za Noleta: "Alkaraz je odavno pokazao da je veoma jak teniser. Što se mene tiče, on i Siner su izjednačeni na prvom mestu. Meni nije najjasnija logika da se za prvo mesto gledaju rezultati iz poslednjih godinu dana. A, što se tiče Đokovića, mislim da nikada više neće pobediti ni Alkaraza ni Sinera", poručio je Panata za "Korijere delo Sport".

"Đoković je došao do finala tako što je pobedio Runea, koji je u stvari pobedio sam sebe. A, moram da priznam da me prevario nivoom igre protiv Muzetija. Ipak, protiv Alkaraza se videla velika razlika", dodao je Panata koji je bio i te kako u krivu samo 21 dan kasnije.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković slavi sa zastavom i porodicom

Uz sve to, Panata je "slao Đokovića u penziju" rečima da njegov zemljak Janik Siner nadolazi, međutim nismo ga videli na Olimpijskim igrama u Parizu: "Ako Siner dobije Đokovića još dva-tri puta u 2024. godini, onda će to da bude noćna mora za Novaka. To će da ga 'pogura' ka penziji", poručio je Italijan koji očigledno ne razume dovoljno dobro njegovu veličinu i ne podnosi ga iz nekog razloga, ali kao što kaže Ivanišević tek će da ih nervira

Pogledajte i kako je izgledalo slavlje Novaka Đokovića u jednom restoranu u Parizu:

Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia Proslava Novaka Đokovića za zlatnu olimpijsku medalju

BONUS VIDEO:

RTS1 Novak Đoković slavi sa zastavom