Slušaj vest

Novak Đoković uspeo je da osvoji jedinu titulu koja mu je nedostajala. Da uzme zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. U finalu na pariskoj šljaci savladao je Karlosa Alkaraza u dramatičnom meču (7:6, 7:6). Među ljudima koji su verovali i navijali za srpskog asa bio je Nikola Pilić.

Noletov "teniski otac" kako ga često naziva oglasio se i istakao da je bio ubeđen u njegov uspeh u Francuskoj. "Nisam iznenađen, dao sam jedan intervju pre finala i bio sam jedan od malobrojnih koji je rekao da Novak ima šansu za zlato ako nađe ritam i igra u šestoj brzini. Niko to nije rekao unapred, većina medija je pisala da će to da bude formalnost za Alkaraza, pre svega zbog finala Vimbldona koje je Đoković odigrao veoma loše. Znam Đokovića bolje od ostalih, verovao sam da ima šansu, njegov stav je bio neverovatan, jer je znao da mu je to poslednja šansa", rekao je Pilić za nemački "Tenis magazin."

Veruje da će Srbin da igra bar još godinu ili dve, a napravio je poređenje Italijana i Španca. "Karlos je veoma zreo talenat, najzreliji je od svih u svojoj generaciji. Volim i Sinera, ali je Karlos veći talenat za mene. Igra neverovatan tenis. Međutim, Novak je stari majstor, to je neki drugi kalibar. Ne želim da zvučim previše subjektivno, ali je pet puta proglašavan za najboljeg sportistu godine, a to nisam ja rekao već neki drugi ljudi. Siner, Alkaraz i ostali mladi teniseri su nova generacija i preuzeće tenis za jedno godinu ili dve, tada će Nole imati 39 godina, neće moći da radi iste stvari kao sa 29. Evo, ja imam 85 godina i danas sam odradio trening sa jednim dečakom i devojčicom i uživam u tome, uživam u životu."

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

Osvrnuo se na operaciju meniskusa i probleme koje je Novak imao sa kolenom. "Imao je problem na Rolan Garosu, videlo se da mu je jedna noga 'mekanija' od druge. Srećom, imao je oko sebe doktore kojima je verovao, svuda su bili sa njim i postarali se da mu pomognu sa kolenom. Možda je malo sporiji nego što bi inače bio, ali bez te operacije ne bi mogao da nastavi. Danonoćno je radio na tom kolenu da bi bio spreman, zato sam još srećniji zbog osvojenog zlata."

Na pitanje da li su i dalje u kontaktu Niki je dao odgovor koji je sve objasnio. "Kada je bila promocija filma o meni u Beogradu Novak je trebalo da ide u Nicu i da se sprema za turnir U Monte Karlu. Otkazao je taj let, došao je da bude uz mene i moju porodicu u Beogradu. Film je dobar, osvojio je već 35 nagrada, a Novakov potez sve govori o njemu. Promenio je svoj plan, jer mu je to bilo važno", zaključio je Pilić.

CAROLINE BLUMBERG/EPA, Kurir/Dado Đilas Đoković – Alkaraz finale Olimpijskih igara 2024

BONUS VIDEO:

RTS1 Novak sa porodicom slavi