Slušaj vest

Karlos Alkaraz odigrao je veoma loše u šokantnom porazu od Gaela Monfisa u Sinsinatiju. Povrh toga, u jednom trenutku izgubio je samokontrolu i verovatno prvi put u karijeri Španac na najvećoj sceni izlupao svoj reket. Takvo ponašanje smatra se skandaloznim u tenisu, pogotovo kada Novak Đoković na taj način pokazuje emocije. Ipak, Alkarazu progledaju kroz prste, pa mu za taj potez komentatori kažu "Pogledajte, on očajnički želi da pobedi u ovom meču".

Primera radi, pojedini Britanski mediji u tim situacijama pišu o "pobesnelom Novaku", a Francuz Korantan Mute primetio je i da se i o njemu drugačije izveštava kada lomi rekete. "Kada ja to uradim, onda imam 'mentalne probleme'", napisao je kontroverzni teniser. Pogledajte šta je uradio Alkaraz:

Doduše, Muteovi primeri zaista umeju da budu ekstremni, jer je na turniru u Buenos Ajresu ove godine pio poznato gazirano piće u toku meča, a pre dve godine se na jednom meču i potukao sa Bugarinom Adrijanom Adrejevim.

Ipak, sada je u prvom planu Alkaraz i njegova loša forma 12 dana posle Olimpijskih igara i finala protiv Novaka Đokovića. Od tog poraza i dalje se nije oporavio i način na koji je slomio reket samo je pokazao njegovu frustraciju i nezadovoljstvo sopstvenom igrom. A, US Open se bliži i počinje 26. avgusta.

RTS Đoković čestitao Karlosu Alkarazu