Slušaj vest

Svojevremeno jedan od najboljih tenisera sveta pokrenuo je lavinu komentara na društvenim mrežama nakon što je napao trenutno najbolju teniserku sveta! Iako nikako nije bio prozvan izjavom Poljakinje Ige Švjontek, koja se žalila na težak kalendar koji imaju sportisti, nekadašnji ruski teniser Jevgenij Kafeljnikov (50) okomio se na svoju daleko mlađu koleginicu.

Njena izjava pred kamerama njega je izbacila iz takta, pa je na nekadašnjem Tviteru ušao u niz rasprava oko toga kako teniseri ne moraju da igraju mnogo turnira ako ne žele i kako teniseri dobijaju previše novca, što se mnogo promenilo od vremena kada je on bio među najboljima na svetu.

"Mislim da imamo previše turnira u sezoni. Neće se dobro završiti. To čini tenis manje zabavnim za nas. Zaslužujemo da se malo više odmorimo", rekla je Iga Švjontek, a Rus je odmah odreagovao. "Da li te neko tera da igraš? Sve što ti radiš je kukanje. Ja ću ti reći šta zaslužuješ! Zaslužujete da budete plaćeni mnogo manje nego što ste sada. Šta kažeš na to?", napisao je Jevgenij Kafeljnikov na svom "X" profilu i izazvao lavinu komentara. Pogledajte njegovu objavu:

Kafeljnikov je bio profesionalac od 1992. do 2003. godine, a osvojio je dve grend slem titule u singlu i četiri titule u dublu. Poslednji je muškaraca koji je na grend slem turniru osvojio grend slem titulu u te dve kategorije, pošto je 1996. godine na Rolan Garosu podigao dva pehara. Uz to ima još dva Rolan Garosa u dublu, jedan US open u dublu i Australijan open u singlu. Takođe, osvojio je Dejvis kup sa reprezentacijom Rusije, kao i zlato u singl konkurenciji na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Svojevremeno je bio prvi teniser planete, a od turnira zaradio je gotovo 24 miliona dolara.

Sa druge strane, Iga Švjontek je već zaradila preko 31 milion dolara i vrlo brzo mogla bi da postane druga teniserka na večnoj listi po količini zarađenog novca. Trenutno je najbolja igračica planete, a u karijeri ima 22 titule među kojima su pet grend slem turnira u singl konkurenciji i Završni masters. Na nedavno održanim Olimpijskim igrama osvojila je bronzu.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Jelena prati Novakov izlazak