Slušaj vest

Novak Đoković ide po titulu na US openu. Posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama želi da osvoji poslednji grend slem u sezoni. Pre svega toga oprobaće se u novom sportu. Već je na sa bicikla uputio izazov Tadeju Pogačaru, a sada će da se oproba u nečemu potpuno novom - igraće piklbol.

Neće biti jedini. "Spremite se za nešto neverovatno. Imaćete 22. avgusta priliku da gledate Novaka Đokovića, Janika Sinera i Barboru Krejičkovu kako izlaze na teniski teren, ali će igrati novu igru. Da li ste se ikada pitali kako izgleda kada legende igraju drugi sport? Ne propustite takvu šansu", stoji u objavi.

O čemu se radi? U pitanju je igra donekle slična tenisu koja se igra sa posebnim reketima i tamo važi jedno posebno pravilo "nema muškaraca u kuhinji". Pre nekoliko meseci kao izveštač MONDA na Rolan Garosu oprobao sam se u piklbolu sa kolegama i tada sam naučio neka osnovna pravila. Ako planirate da gledate i ovaj Novakov meč, podsetiću vas šta su nam rekli u Parizu.

Dok sam sa kolegama igrao piklbol na nepravilan način pojavila se instruktorka po imenu Izabela koja je uskočila da nam pomogne. Objasnila nam je gde ko mora da stoji na terenu, da prilikom servisa igrači istog tima moraju da stoje iza osnovne linije, da loptica prvo mora da padne i tek onda da je udari igrač koji vraća, ali smo onda čuli i jedno pravilo koje nas je nasmejalo. Deo terena koji se nalazi blizu mreže obojen je plavom bojom i zove se "kuhinja". "U ovom delu ne smete da se zadržavata ili gubite poen. Taj deo zove se 'kuhinja', jer je muškarcima zabranjeno da budu u kuhinji", nasmejala se Izabel i pojasnila da je u toj zoni zabranjeno igrati voleje, jer bi tako poeni bili ekspresno završavani. Potom nam je dodatno objasnila pravila.

Jedno od tih pravila je da se poeni osvajaju samo na servis. Da pojasnim dodatno, kada smo Milan ili ja servirali i napravili grešku, poen ne bi pripao našim protivnicima, već bi rezultat ostao nepromenjen. U prevodu, da smo prilikom našeg servisa mi osvojili poen, samo tako bi mogli da povedemo.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Jelena prati Novakov izlazak