Slušaj vest

Novak Đoković i Njujork - to je uvek posebna veza, još od kada je Srbin počeo da osvaja titule na "Flešing medou". Na tom terenu je ostvario jednu od najvećih pobeda u istoriji tenisa, u septembru 2011. protiv Rodžera Federera i bio je to uvod u prvi od njegova četiri trofeja u Njujorku.

Poslednji u tom nizu osvojio je prošle godine, kada se doslovno slomio pod emocijama. Pobedio je Danila Medvedeva, otišao u svoj boks i zagrlio svoje najbliže. Najviše vremena proveo je u zagrljaju sa ćerkom Tarom, za koju je snažno, očinski vezan, a onda je u svom boksu ugledao i prijatelja, slavnog holivudskog glumca Metjua Mekonahija. On je sedeo kraj Novakovog oca, Srđana Đokovića.

Novak Đoković Srđan Đoković
Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Mekonahi (54) je veliki sportski fan i to javno pokazuje komentarišući sportske događaje na svojim profilima na društvenim mrežama, a o Novaku ima posebno lepo mišljenje. Videli su to i svi u Njujorku, kad su ugledali kako Đoković srdačno grli i pozdravlja zvezdu filmova "Poslovni klub Dalas", "Vuk sa Volstrita", "Isterstelar" i drugih.

Amerikanac je i ove godine izrazio divljenje prema Novaku, kada je video kako Srbin pobeđuje Italijana Lorenca Musetija u 3:07 ujutru, pa onda 37 sati kasnije na doslovno jednoj nozi i uz iskidani meniskus pobeđuje Argentinca Fransiska Serundola u meču od četiri sata i 39 minuta. "Novak je više od mentalne mašine", objavio je kratko i jasno Mekonahi.

Amerikanac iz Teksisa aktivno i ovog avgusta prati Novakove mečeve na US Openu i pobede srpskog tenisera protiv Moldavca Radua Albota i srpskog predstavnika Lasla Đerea. Nole će sledeći meč igrati protiv Australijanca Aleksandra Popirina, a termin tog meča tek će biti određen.

Profimedia Kamila Alves Metju Mekonahi

Bonus video:

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork