Slušaj vest

Neverovato je šta radi organizacija US Opena. Govorio je mnogo puta Novak Đoković o tome da je neophodno da mečevi počinju u neko razumno vreme, isticao je posle prvog i drugog kola US Opena ove godine da bi želeo da igra malo ranije, a šta da kaže Arina Sabalenka? Sjajna beloruska teniserka morala je na teren protiv Ruskinje Ekaterine Aleksandrove u subotu, a ne u petak! 

Meč dve rivalke počeo je osam minuta posle ponoći i to je apsolutni rekord. Nikada na US Openu meč nije počeo kasnije. Ili ranije, kako god da uzmete... Da sve bude teže meč je potrajao, otišao je u tri seta, ali je druga teniserka sveta na kraju uspela da opravda ulogu favoritkinje i da pobedi. Bilo je 2:6, 6:1, 6:2 i sada Sabalenku čeka duel sa Elizom Mertens koja je iznenadila i dobila Alison Kiz. 

Nije ovo bio jedini problematičan meč, sigurno ćemo čuti pritužbe i od Aleksandra Zvereva i Tomasa Martina Ečeverija. Oni su naterani da izađu na teren takođe oko ponoći, a oko 2:30 po lokalnom vremenu meč nije bio ni blizu da se završi. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork