Slušaj vest

Novak Đoković je konačno osvojio zlato na Olimpijskim igrama, uspeo je da u Parizu na kompleksu Rolan Garosa dođe do samog kraja i savlada Karlosa Alkaraza u finalu, ali izgleda da su njegovi rivali već krenuli da mu osporavaju taj uspeh. Rafael Nadal je na jednom televizijskom gostovanju sada pomenuo kako smatra da svi koji igraju na Olimpijskim igrama moraju da budu u Olimpijskom selu. 

Naravno, stvar je u tome što Novak Đoković nije bio tu smešten! On jeste dolazio u Olimpijsko selo i na kraju turnira je došao da proslavi svoje zlato sa kolegama iz srpskog olimpijskog tima, ali nije boravio tu. Iako nije pomenuo Novaka imenom i prezimenom, apsolutno je jasno da je na njega mislio. 

Život u Olimpijskom selu je u potpunosti drugačiji u odnosu na ono na šta smo navikli. Odmor i mir je nešto bitno i mislim da je taj nivo gori nego bilo koji turnir na kom igramo. Ali, ja ovo kažem iz srca - ako igraš na Olimpijskim igrama onda moraš da budeš u Olimpijskom selu. Ako to ne uradiš, onda su Olimpijske igre iste kao bilo koji drugi turnir, a to je takmičenje koje je jednom u četiri godine. Ako ti je jednom u četiri godine malo nelagodno… Ponavljam, ako želiš da uživaš u tome, onda moraš da budeš u Olimpijskom selu", rekao je Nadal. 

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

Sam Nadal je probao da se takmiči, došao je do drugog kola singla i tu ispao upravo od Novaka Đokovića, a kasnije je ispao i u dublu gde je nastupao u paru sa Karlosom Alkarazom. Što se tiče Novaka, evo kako je on pre početka Olimpijskih igara na konferenciji za medije našeg tima ibjasnio odluku da ne ide u Olimpijsko selo. 

"Jedan od razloga je jer sam hteo da imam više privatnosti i mira, usresređenost na svoju rutinu i pripreme za turnir koji je najveći prioritet. Iskustvo učestvovanja na Olimpijskim igrama, a najlepši deo je selo... Uzbuđenje tamo raste jer osetiš energiju, draž i značaj Igara. Preko 10.000 najboljih sportista na svetu, u menzi si kraj njih i kroz socijalni momenat razmeniš iskustva, doživljaje i pristup. Naučiš neke stvari. Posetiću Olimpijsko selo, ali neću boraviti. U Tokiju sam bio nekoliko noći, ali sam odsedao drugde, osećam da je tako bolje za mene i moje pripreme", naglasio je on. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork