Slušaj vest

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće tokom ovog vikenda meč za popunu Svetske grupe ovog takmičenja protiv Grčke u hali "Aleksandar Nikolić", a sada je poznato i kako će izgledati raspored mečeva. Svi su pre svega bili zainteresovani da vide kada će Novak Đoković na teren, a prema aktuelnom rasporedu - igraće oba dana. Naravno, ako za to bude potrebe.

Određeno je da Novak Đoković igra drugi meč prvog dana protiv Joanisa Ćilasa, dok će pre toga na terenu biti Kecmanović i Tanos. Program inače počinje u 15 časova oba dana.

Što se tiče nedelje, Đoković i Međedović će igrati u dublu protiv Cicipasa i Azoidesa, a potom su zakazana još dva singla. Đoković sa Tanosom, a Kecmanović sa Ćilasom. Ako Srbija već u tom trenutku bude imala obezbeđenu pobedu, najverovatnije je da će naš selektor Viktor Troicki napraviti i određene promene.

Poslednji put za Novaka u Beogradu?

Novak Đoković
MN Press 

Novak Đoković je najavio da mu je ovo možda i poslednji meč koji igra u Beogradu, zbog specifičnog sistema takmičenja u Dejvis kupu koji više ne "neguje" domaćinstvo, tako da su retke prilike kada igrači igraju pred svojom publikom.

"Poslednji put kada sam igrao kod kuće bilo je u Pioniru još pre sedam godina. Ne znam da li će opet biti prilike do završetka karijere, pa ih zovem još jednom da dođu, možda bude poslednji put da igram pred njima u Dejvis kup takmičenju", kazao je Nole tokom gostovanja na RTS.

"Za sada sve protiče u redu. Nekoliko puta sam ove godine rekao to, jer me svi pitaju na konferencijama za štampu šta me motiviše. Motivišu me grend slemovi i Dejvis kup, Olimpijske igre. Svi drugi turniri su mi manja motivacija i pružaju mi pripremu za reprezentativne nedelje i grend slemove. Drago mi je da mogu da budem i dalje na raspolaganju Dejvis kup reprezentaciji, selektoru Viktoru Troickom, mom prijatelju iz detinjstva, sa kojim sam 2010. osvojio Dejvis kup uz Zikija i Janka. To je definitivno jedan od mojih najvećih uspeha, stavio bih tu i olimpijsko zlato i prvi osvojeni Vimbldon".

"Kada pobedim u Dejvis kup mečevima, to je potpuno drugačiji osećaj od drugog, jer imate na klupi selektora, iza klupe članove vašeg tima. Naravno, kada igrate kod kuće imate podršku koja ne može da se poredi ni sa jednom drugom na turnirima. Format je takav da se sve izmenjalo i nemamo toliko priliku da igramo kod kuće", naglasio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu