Svi događaji
Od najnovijeg
15:45

Dušan Lajović!

Četvrti meč za Srbiju, bez rezultatskog značaja, igraće Dušan Lajović. Kako je rekao selektor Viktor Troicki, i on će ići na pobedu da bi se odužio beogradskoj publici za podšrku tokom subote i nedelje.

15:40

Fikuse, hvala!

Uramljeni dres reprezentacije Srbije, baš sa porukom "Hvala ti Fikuse za sve" dobio je Filip Krajinović od predsednika Teniskog saveza Srbije. Talentovani teniser koji nije ispunio sav potencijal okačio je reket o klin i okreće se drugim životnim planovima.

Srbija Grčka uživo prenos Dejvis kup
Sportklub/Printscreen 

15:35

Šta dalje?

Peti meč se gotovo sigurno neće igrati, ali će se verovatno igrati četvrti meč u okršaju Srbije i Grčke. Ostaje da se vidi ko će na teren, pošto to sigurno neće biti Novak Đoković koji je ranije najavljen. On je posao obavio, doneo je bodove i u singlu i u dublu!

15:30

Oproštaj Krajinovića!

Već nekoliko nedelja smo znali, ali od danas je zvanično - Filip Krajinović je teniski penzioner. On se pred beogradskom publikom oprostio od aktivnog igranja tenisa, a saigrači iz reprezentacije i selektor Viktor Troicki emotivnim porukama su se prisetili detalja iz njegove karijere.

15:24

Novakove reči!

"Hvala svima koji su došli juče i danas, zadovoljstvo je igrati pred vama. Igrao sam pred vama posle sedam godina. Vi ste uvek naša snaga, dajete nam vetar u leđa i hvala na podršci. Hteo bih samo da kažem još dve stvari. Hamad je zaslužio veliki aplauz za borbu i staloženost. Bravo, Hame! Kada se lomio rezultat nosio je naš tim, odigrao je najbolje kada je bilo najvažnije. Poslednja stvar, dugogodišnji član i naš dragi prijatelj Filip Krajinović je danas sa nama i on se zvanično povlači iz tenisa. Želimo da ga pozovemo i odamo priznanje zbog svega što je uradio za srpski tenis. Zaslužio je ogroman aplauz", rekao je Novak!

15:21

KRAJ MEČA - 6:3, 3:6, 6:3!

Srpski dubl Novak Đoković - Hamad Međedović osvojio je treći bod za naš nacionalni tim, pa su Grci poraženi u Beogradu.

MN Press Novak Đoković
15:18

BREJK - 5:3!

Konačno! Napadali smo u svakom gemu, a u osmom konačno uspeli da napravimo brejk. Srbija ima idealnu priliku za pobedu nad Grčkom, Hamad Međedović servira za pobedu srpskog dubla!

dejvis kup-11.jpg
MN Press 
15:12

Isto, isto - 4:3!

Igra se treći set još bez brejka, iako Srbija pravi silan pritisak u svakom gemu. Mnogo smo brejk lopti propustili do sada, pobeda je već mogla da bude osigurana!

15:06

Sad pritisak - 3:2!

Veliku borbu na servis grčkih tenisera vodimo u celom trećem setu, a ovo će biti treća prilika za brejk našeg tima. Vodimo, pa bi oduzimanje servisa rivalima bila prelomna tačka celog ovog meča.

dejvis kup-9.jpg
MN Press 
14:53

Bez brejka - 2:1!

Na početku trećeg seta reprezentativci Srbije imaju prednost, ali još nisu uspeli da oduzmu servis protivnicima iz Grčke.

14:34

Idemo u treći set - 3:6!

Imala je Srbija priliku da vrati brejk i da ostane u ovom delu meča, ali najbitniji poen nije uspela da osvoji. Grci se nisu predali, pa ćemo gledati još tenisa u okršaju dublova pred beogradskom publikom.

14:28

Brejk - 3:5!

Srbija nije iskoristila svoju priliku da prelomi set, pa su Grci rešili da oni to urade. Sada će servirati za izjednačenje u setovima. Videćemo da li će uspeti da potvrde upravo napravljeni brejk i tako produže meč u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

dejvis kup-4.jpg
MN Press 
14:21

Bila je šansa - 3:4!

Imala je Srbija 30:0 na servis Grka, ali nije uspela da napravi brejk kojim bi slomila otpor rivala u Pioniru. Vratio se grčki dubl, osvojio gem na svoj servis i ponovo vodi u drugom setu. Čeka nas još borbe do kraja ovog meča.

14:11

Borba je - 2:3!

Igraju Grci kao da im život zavisi od ovog meča, a znaju i oni da gubitak još jednog seta u dubl okršaju protiv Đokovića i Međedovića znači i kraj meča u Pioniru ovog vikenda.

13:58

Ne daju se Grci... - 1:2!

Iako su na korak od poraza, reprezentativci Grčke rešili su da se bore do kraja. Na početku drugog seta osvojili su oba gema na svoj servis, Srbija je osvojila gem na servis Međedovića, pa je 2:1 u korist gostiju. Novak Đoković naredni servira.

13:47

Kraj seta - 6:3!

Bilo je muke na početku, ali tada su se Novak Đoković i Hamad Međedović samo zagrevali za okršaj protiv Grka. Impresivnom serijom od pet uzastopnih gemova srpski dubl je osvojio prvi set i sada je na pola puta do trijumfa koji znači i kraj ovog okršaja jer su u subotu popodne Kecmanović i Đoković već doneli dva boda u singlu.

djokovic_vs_xilas_14092024_0057.jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 
13:44

Brejk - 5:3!

Četvrti gem u nizu za dubl Međedović - Đoković, pa će u narednom gemu Hamad servirati za osvajanje prvog seta. Sada Srbija izgleda veoma dominantno u hali "Aleksandar Nikolić", sasvim u skladu sa renkingom naših tenisera.

13:36

Vodi Srbija - 4:3!

Uspeo je Novak Đoković da donese četvrti gem Srbiji, a po prvi put u ovom meču dubla naš tim ima prednost. Tri gema u nizu i eto nas u prednosti, bliži smo osvajanju prvog seta nego grčki tandem!

djokovic_vs_xilas_14092024_0041.jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 
13:33

Brejk - 3:3!

Čekali smo da proigra srpski dubl, a sada Hamad i Novak igraju spektakularan tenis. Ako je prvi gem bio greška Međedovića, sada mu moramo odati priznanje - osvojio je dva ključna poena i napravio brejk protiv Grka za izjednačenje u prvom setu.

13:24

Zaostatak - 2:3!

Reprezentacija Srbije i dalje nije u povoljnom položaju, Grci su uspeli da sačuvaju brejk koji su napravili na samom početku meča. Ipak, raduje što je Međedović zaigrao bolje nego na startu susreta, pa se nadamo preokretu u drugom delu prvog seta. 

djokovic_vs_xilas_14092024_0038.jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 
13:16

Odmah brejk - 1:2!

Srbija je veoma loše počela meč u dublu protiv Grčke! Hamad Međedović nije uspeo da pronađe servise, pa su Grci u prvom gemu napravili brejk bez izgubljenog poena. Materijalizovali su ga odmah u narednom gemu, a Novak Đoković je dobrim servisima upisao Srbiju na semafor!

13:10

Počinjemo!

Pratimo dubl meč Srbije i Grčke, a Hamad Međedović je prvi na servisu. Podsećamo, pobeda Srbije u ovom meču znači i ukupnu pobedu jer je trenutno 2:0 u partijama.

13:00

Promena!

Važnu odluku doneo je selektor Grčke pred dubl meč - umesto Azoidisa koji je najavljen kao dubl partner Petrosa Cicipasa, na terenu će se naći Aristotelis Tanos. On je juče već osetio atmosferu u Beogradu, kada je u dva seta poražen od Miomira Kecmanovića. 

MN Press Novak Đoković

12:50

Ko su rivali?

Protivnici Novaka Đokovića i Hamada Međedovića biće Demetris Azoidis i Petros Cicipas, rođeni brat daleko poznatijeg Stefanosa. Od četvorice igrača na terenu on ima najbolji plasman na ATP listi u dublu, ali to je prevashodno jer ga brat "vuče" na velike turnire, pa često igraju glavnim žrebovima grend slem turnira.

Primera radi, Petros Cicipas nema plasman u singlu, a 77. igrač je planete u dubl konkurenciji. Ove godine igrao je četvrtfinale Rolan Garosa baš u konkurenciji parova. Njegov saigrač Azoidis ispod je hiljaditog mesta i u singlu i u dublu.

12:40

Ovako je bilo u subotu!

Pogledajte fotografije sa Novakovog meča protiv Ksilasa:

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Novak Đoković
12:30

Šta nas čeka danas?

Prvo će na teren dublovi, a onda i singlovi - ukoliko bude potrebe za tim. Podsećamo, Srbiji je dovoljna samo jedna pobeda da obezbedi konačan trijumf nad Grcima, pa je pitanje koliko će današnji program uopšte trajati u Beogradu. Sve bi moglo da bude gotovo i veoma brzo.

12:20

Pobede prvog dana!

Miomir Kecmanović je u prvom meču programa savladao Aristotelisa Tanosa (6:3, 6:3), dok je Novak Đoković bio još ubedljiviji protiv Joanisa Ksilasa (6:0, 6:1) kojeg je savladao za oko 40 minuta. I jedini gem na meču kao da mu je "poklonio" sa nekoliko neiznuđenih grešaka.

12:10

Dobar dan!

Teniske reprezentacije Srbije i Grčke igraju u hali "Aleksandar Nikolić" preostale mečeve u svom okršaju za popunu svetske grupe Dejvis kupa. Nakon prvog dana reprezentacija Srbije ima prednost (2:0) i veoma je blizu ukupne pobede.