Slušaj vest

Juniorska reprezentativka Srbije Teodora Kostović plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Austriji za igrače do 18 godina u pojedinačnoj konkurenciji. Sedamnaestogodišnja teniserka bila je bolja od Italijanke Viktorije Paganeti koju je pobedila 2:0 u setovima - 6:4, 7:6 (7:2).

Srpkinja je prvi nosilac na Evropskom prvenstvu i u potpunosti je opravdala očekivanja ulaskom u finale. U susretu za titulu sa druge strane mreže naći će se Č̣ehinja Alena Kovačkova, koja je četvrti nosilac turnira. 

Teodora Kosotović je rođena 28. juna 2007. godine u Novom Sadu i član je TK Meridiana. Veliki uspeh ostvarila je i na US Openu, ali ju je u četvrtfinalu zaustavila japanska teniserka Vakane Sonobe. Između ostalog, bila je i na korak od senzacije i ulaska u četvrtfinale na Rolan Garosu, ali ju je tada prva juniorka sveta Renate Jamričove (Slovačka) sprečila u tome. Mlada nada Srbije trenutno zauzima sedmo mesto na juniorskoj WTA listi i u ovom momentu se nalazi na spisku teniserki koje će se naći na završnom turniru za juniorke.

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojćić Novak Djokovic na treningu u Beogradu