Slušaj vest

Novak Đoković pobedio je Rafaela Nadala u njihovom poslednjem međusobnom duelu, u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, u borbi za treće mesto na turniru "Slem šest kraljeva".

Posle meča, Novak se emotivno obratio Rafi.

"Selam alejkum, zahvaljujem organizatorima. Sada već često viđamo, ovo mi je drugi put da igram ovde tenis u manje od godinu dana, pred ovom sjajnom, strastvenom publikom. Hvala vam što se dolazili na svaki meč u velikom broju, što pokazujete poštovanje prema ovom sportu i ovim igračima, bilo je neverovatno".

"Rafa, ne znam odakle da počnem. Vratio bih se na 2005, kada smo odigrali prvi međusobni meč, ko bi znao da ćemo skoro 20 godina kasnije stajati ovde, sa više od 60 međusobnih duela na najvišoj pozornici ovog sporta. Imam ogromno poštovanje za tebe, neverovatnog sportistu, neverovatnu osobu. Rivalstvo je bilo sjajno i nadam se da ćemo jednog dana sedeti na piću na plaži i razmišljati o životu, vraćati se na sve što je bilo. Čestitam i celom tvom timu, isto je i vaš uspeh to kakvu je karijeru imao", govorio je emotivni Novak.

Njih dvojica odigrali zaključno sa današnjim mečom 61 međusobni duel i Đoković je u njima ostvario 32 pobede. Posebnu poruku imao je za Rafinu porodicu.

"Znam koliku žrtvu podnosi porodica u životu profesionalnog sportiste, mogu da zamislim koliko uspona i padova ste prošli i samo mogu da vam čestitam na neverovatnoj karijeri"

STR/EPA Đoković, Nadal

Za kraj, Novak je dodao...

"Mogao bih da pričam celo veče, ali neću da oduzmem previše vremena, Rafa bi trebalo da priča. Rekao sam ti i na mreži, bilo je neverovatno zadovoljstvo deliti teren sa tobom. Bio je ovo emotivni momenat, emotivni dan, igrali smo toliko mečeva u mnogo godina. Nemoj čoveče da napuštaš tenis, ostani još malo, ostani sa nama"
"Završiću sa velikom porukom zahvalnosti ne samo od mene, već i od celog teniskog sveta za sve što si ostavio za sobom. Zaista to poštujemo", kazao je Novak Đoković.

Rafael Nadal će u novembru igrati na svom poslednjem turniru, Dejvis kupu, koji traje do 25. novembra. Tog dana će i zvanično staviti tačku na veliku karijeru, u kojoj je osvojio 22 grend slem trofej i sa 14 pehara Rolan Garosa ostao večni "kralj šljake".