Slušaj vest

Najveći nagradni fond u istoriji tenisa bio je na nedavnoj egzibiciji u Saudijskoj Arabiji. Tamo je Janik Siner kao pobednik takmičenja osvojio šest miliona dolara. Tamo su igrala šestorica tenisera, pod imenom "Šest kraljeva" i pored Italijana tu su bili Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Holger Rune. Svako od njih dobio je po 1,5 miliona evra za učešće

Posle astronomske svote novca koju je zaradio italijanski igrač dobio je pitanje upravo o tome i tvrdi da pare nisu motivacija za njega. "Ne, ne. Ne igram za novac, prosto je. Naravno da je to lepa nagrada i sve to. Za mene... Tamo sam otišao zato što su tamo učestvovala verovatno šestorica najboljih na svetu i možeš da odmeriš snage sa njima. Lep događaj, prvi put sam bio u Rijadu, nešto veoma lepo.", rekao je Siner.

Istakao je više puta da pare za njega nisu glavni motiv. "Kada se vratiš kao pobednik, za mene je bilo važno da sam igrao mečeve na pravi način i nadam se da to može da me unapredi u budućnosti i to je to. Novac je važan, ali ne toliko. Živim dobar život i bez tog novca, zato je važnije zdravlje i da sam okružen pravim ljudima i porodicom. Novac je nešto dodatno na sve to", zaključio je Siner.

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Đoković i Siner igraju piklbol