Srpski teniser Novak Đoković dao je letos opširan intervju za američki magazin "Dži-Kju" (GQ) koji je izazvao veliku pažnju, pre svega jer je u njemu istakao zabrinutost da je bio otrovan u Australiji 2022. godine. Kao što je poznato, Đokovića su tada vlasti zadržale u hotelu za migrante, gde je proveo nekoliko dana u neljudskim uslovima, a iako je dokazao da je imao pravo da uđe u zemlju - deportovan je. Po dolasku u Srbiju obavio je detaljne analize krvi i shvatio da ima povišen nivo olova i žive...
Dobro je poznato koliko Đoković inače pazi na svoje telo, posebno na hranu koju unosi i dobro je poznata njegova bezglutenska dijeta. U to koliko je obazriv kada ne jede kod kuće, mogao je na licu mesta da se uveri i novinar Danijel Rajli koji je intervjuisao Đokovića u Kotoru, kada su se našli u jednom restoranu.
Detaljno je ispričao kako je Đoković od konobara učtivo želeo da sazna apsolutno sve detalje o doručku koji poslužuju, tako da je baš na tom primeru shvatio kako je postao najbolji na svetu. Uostalom, i kakav je čovek - studiozan i temeljan!
"Đoković je proveo tri minuta, koja su delovala kao 30, ispitujući detaljno konobara na srpskom o svakom pojedinačnom sastojku svakog jela koje je bilo na meniju za doručak", navodi Danijel Rajli shvatajući da to i pravi razliku između Đokovića i svih ostalih njegovih rivala.
"Video sam to ranije, ranije u Njujorku pred US Open, tako da mi je jasno da ta njegova pedatnost svakako nije performans", piše u tekstu uz Đokovićevu izjavu da je uvek temeljan kada su turniri u toku, dok van njih voli da jede sladoled i da pije dobro vino: "Kada se radi o hrani, tu sam prilično religiozan. Volim da je sve čisto i sveže spremljeno. Ne volim da, kako se to kaže, previše istražujem. Posebno za vreme turnira!".
Šta je Novak Đoković rekao o trovanju?
"Imao sam zdravstvenih problema, shvatio sam da sam u tom hotelu u Melburnu bio hranjen hranom koja me je otrovala", kazao je Novak u istom intervjuu koji je izašao baš pred Australijan open.
"Pa, došao sam do nekih otkrića kada sam se vratio u Srbiju. Ovo nikad nikome nisam javno rekaao, ali utvrđeno je da sam imao zaista visoki nivo teških metala. Teških metala. Imao sam u organizmu veliku dozu olova i žive", poručio je Đoković i dodao da je hrana i jedini način na koji su "olovo i živa" mogli da završe u krvi.
"Bio sam veoma bolestan. Bio je to kao grip, ali me je za nekoliko dana grip potpuno oborio. Nekoliko puta mi se događalo da me Hitna pomoć tretira u domu i onda sam morao da uradim toksikološki test".
Šta inače jede Novak Đoković?
"Zapitajte se: Kako se osećam kad pojedem nešto nezdravo? Ne odmah, dok još u ustima osećate ukus šećera/soli/masnoće, već posle toga. Kad jedete lošu hranu, telo to zna. Šalje vam jasan i glasan signal: 'Ova hrana je loša i platićeš zbog toga!”' A koji su to signali? Osećate se letargično ili 'bljak', ili vas muči loša probava. Glava vam možda nije najbistrija ili vas boli", piše Novak u jednom od poglavlja u svojoj knjizi.
Čim ustane odmah popije veliku čašu vode, nikako hladnu, a potom doručkuje "super pahuljice". Za ručak bezglutenska testenina i povrće, dok za večeru unosi proteine u vidu ribe.
Pročitajte i detaljan jelovnik Novaka Đokovića koji su mnogi počeli da kopiraju.
BONUS VIDEO:
Partizan u punoj Areni skočio u Top 10 Evrolige: Pariz krenuo silno, pa ih Parni valjak slomio
Navijači Zvezde dolaze na derbi u Evroligi! Evo koliko će Partizan ustupiti ulaznica crveno-belima
Partizanu se ovo dogodilo prvi put u sezoni: Pogledajte najnoviju tabelu Evrolige, samo se penju
Od suza u Zadru do heroja Partizana: Bio izgubljeni biser srpske košarke, sad radi prljave poslove za Željka
Evroliga kaznila Crvenu zvezdu! Saznala odluku pred gostovanje u Beogradu