Fenomenalan meč drugog kola na Mastersu u Madridu odigrali su u sredu uveče Rodžer Federer i Felisijano Lopez.

Finalista Serbia opena propisno je namučio nekada prvog igrača sveta, ali se posle maksimalnih 39 gemova ipak preselio na tribine - 7:6 (15:13), 6:7 (1:7), 7:6 (9:7) u korist Federera!

Time je Švajcarac ostao neporažen u osam mečeva sa Lopezom, a rival u osmini finala biće mu Belgijanac Gzavije Malis.

I Federer i Lopez bili su ekstremno raspoloženi pri servisu. Rodžer je imao 25, a Felisijano 23 asa. Uz to je na obe strane viđen samo po jedan brejk i to u prvom setu.

Posle toga je Lopez imao dve šanse u drugom, a Federer četiri u trećem setu, ali nijedna nije iskorišćena.

Španac, kojeg su bodrili fudbaleri Reala i posebno zdušno kolega Fernando Verdasko, bio je nadomak pobede kada je u poslednjem "taj-brejku" poveo sa 5:2. Imao je relativno lak smeč koji je mogao da mu donese četiri meč lopte, ali je poslao lopticu u aut i dao Federeru šansu da se vrati.

Stari lisac je stigao do izjednačenja na 5:5, zatim spasio još jednu meč loptu i tu je Lopez definitivno pao.

Pored Federera, u treće kolo plasirali su se i ostali favoriti turnira - Nadal, Đoković, Marej, Soderling, Del Potro i Berdih. Osmi nosilac, Jirgen Melcer, izgubio je od kvalifikanta Danijela Himeno Travera.

PAROVI OSMINE FINALA (četvrtak): Nadal - Del Potro, Ljodra - Himeno Traver, Federer - Malis, Conga - Soderling, Đoković - Garsija Lopez (oko 16.00), Ferer - Stahovski, Marej - Belući, Berdih - Monako.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)