Skupština Teniskog saveza Srbije na sednici održanoj u ponedeljak je izmenila sporni član Statuta TSS, za koji je Ustavni sud utvrdio da nije u skladu sa republičkim Zakonom o sportu.

To je moralo da se uradi u roku od 30 dana i Skupština je taj rok ispoštovala.

Međutim, "Sportski žurnal" piše da je na sednici pao i jedan krupniji dogovor - da se dosadašnji predsednik Saveza Slobodan Živojinović povuče sa funkcije i ustupi mesto Vuku Jeremiću!?

"Pripremljen je kompromis u interesu tenisa i više neće postojati dve struje u TSS. Između polufinala i finala Dejvis kupa za predsednika dolazi Vuk Jeremić", rekao je "Žurnalu" predsednik TS Vojvodine Milan Jerinkić.

Jerinkić je, inače, pripadnik teniske opozicije, predvođene ocem Novaka Đokovića, Srđanom.

Srpski ministar inostranih poslova proletos je stao na čelo Unije teniskih profesionalaca, koju je formirala upravo ta grupacija, nezadovoljna radom Živojinovića i njegove vlade.

Boba Živojinović zimus se žestoko borio za novi mandat u TSS, ali sada je, izgleda, spreman da se povuče. Ipak, nije to želeo i zvanično da potvrdi.

"Sve što sam radio i što ću raditi ubuduće je u interesu tenisa i za dobrobit sporta. Važno je da je uspostavljena pozitivna atmosfera. Radićemo sve za unapređenje tenisa u zemlji i svetu", izjavio je legendarni teniser za "Žurnal".

Podsetimo da je protiv Bobinog reizbora za predsednika TSS bio kompletan Dejvis kup tim Srbije.

(MONDO, foto: MN Press)