Boba je još 2. decembra u beogradskoj Areni, od Ričija Bitija, predsednika ITF i Džefa Polarda, člana borda teniske kuće slavnih, dobio trofej Dejvis kupa za sve što je u karijeri uradio na promociji ovog takmičenja.

Od tada datira i predlog da Živojinović dobije neku međunarodnu funkciju, a to bi moglo da se desi na Kongresu Međunarodne teniske federacije u Bankoku od 21. do 23. septembra i očekuje se članstvo u bordu Dejvis kupa ili nekoj od sekcija, piše "Žurnal".

Ovakav sled događaja ne znači automatski i ostavku Živojinovića na mesto predsednika TSS, ali nekako se uklapa u mozaik svega što je do sada rečeno o mogućoj smeni na čelu TSS.

Članstvo u ITF-u značilo bi veće obaveze Slobodana Živojinovića, pa bi u tom slučaju možda došlo do preklapanja dužnosti. Ali, i sa počasnim mestom u TSS sve bi se regulisalo na pravi način.

Za sada je izvesno je da će Živojinović u Bankoku biti domaćin svečane večere Dejvis kupa jer je Srbija aktuelni šampion i vlasnik "salatare".

A priča o tome da bi Vuk Jeremić, koji se nalazi na čelu Unije teniskih profesionalaca mogao da zameni Slobodana Živojinovića na mestu predsednika TSS, postaje realnija.

(MONDO)