Nenad Zimonjić je u paru sa Majklom Ljodrom završio posao u četvrtfinalu. Srbin i Francuz (treći nosioci) pobedili su Austrijance Olivera Maraha i Aleksanderu Peju posle samo 48 minuta igre - 6:2, 6:1.

Rezultat najbolje oslikava odnos snaga na terenu. Zimonjić i Ljodra su dominirali, bili daleko bolji u svim segmentima igre i lako došli među četiri najbolja para u Kneževini.

Inače, najbolji srpski dubl igrač osvajao je turnir u Monte Karlu čak četiri puta, i to sa trojicom partnera, Britancem Timom Henmanom (2004), Indijcem Leanderom Paesom (2005) i Kanađaninom Danijelom Nestorom (2009. i 2010).

Viktor Troicki i Stanislas Vavrinka su mogli da se sastanu u polufinalu upravo sa Zimonjićem i Ljodrom, ali nisu uspeli da naprave iznenađenje protiv drugih nosilaca, Maksa Mirnjija i Danijela Nestora. Belorus i Kanađanin pobedili su 68 minuta igre - 7:5, 6:4 i za finale će se boriti sa srpsko-francuskim parom.

U drugom polufinalu sastaće se Španci Marsel Granoljers i Mark Lopez sa prvim favoritima braćom Majkom i Bobom Brajanom.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)