Nenad Zimonjić ostvario je najbolji plasman na Vimbldonu u miksu, sa Katarinom Srebotnik domogao se polufinala, ali dalje nije mogao.

Treće nosioce eliminisali su drugi favoriti turnira, Liza Rejmond i Majk Brajan - 6:3, 6:4.

Srpsko-slovenačka kombinacija dobro je počela meč i prva napravila brejk - 2:1. Međutim, američki par je preuzeo dominaciju i od 1:3 osvojio pet uzastopnih gemova - 6:3.

Iako je u pauzi između setova Liza Rejmond tražila medicinsku pomoć zbog problema sa šakom, ona i Majk Brajan nisu posustali, pa su protivnicima još jednom oduzeli servis - 2:1. U nastavku su odradili posao tako što su sačuvali svoje servise i plasirali se u finale.

U drugom polufinalu sastaju se prvi i četvrti nosioci, Licel Huber, Bob Brajan (SAD) i Leander Paes (Indija), Elena Vesnina (Rusija).

Zimonjić je u muškom dublu sa Austrijancem Aleksanderom Pejom takmičenje na Vimbldonu završio već u prvom kolu porazom od Australijanaca, Krisa Gučionea i Lejtona Hjuita.

Inače, Zimonjić ima četiri gren slem titule u miksu, po dve Australijan openu i Rolan Garosu. U Parizu je obe osvojio sa Katarinom Srebotnik.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)