Novak Đoković igraće u nedelju u finalu turnira Masters serije u Torontu, a već sledeće nedelje nastupaće i u Sinsinatiju, turniru takođe iz "serije 1.000".

Postavljen je za drugog nosioca i u prvom kolu biće slobodan. U drugom ga očekuje duel sa pobednikom meča Robin Hase (Holandija) - Andreas Sepi (Italija). Žreb bi ga dalje verovatno vodio na Aleksandra Dolgopolova (13), a u četvrtfinalu na Janka Tipsarevića, koga je u noći između subote i nedelje savladao u polufinalu Rodžers kupa.

Đoković nikada nije osvajao turnir u Sinsinatiju, a tri puta je igrao u finalu. Prošle godine je predao meč za trofej Endiju Mareju.

Do meča sa Novakom, Janko (7) trebalo bi da izbaci boljeg iz duela Pablo Anduhar (Španija) - kvalifikant, a onda verovatno ponovo Hrvata Marina Čilića, koga je pobedio u Torontu.

U toj polovini žreba su i Endi Marej i Huan Martin Del Potro, dok je prvom nosiocu Rodžeru Federeru na drugoj strani jedini ozbiljan rival, utisak je, David Ferer. Rafael Nadal je otkazao učešće zbog povrede.

Viktor Troicki će startovati u prvom kolu, sa kvalifikantom, a ukoliko prođe dalje čeka ga pobednik meča Mihail Južnji (Rusija) - Lejton Hjuit (Australija).

Troicki će učestvovati i u dublu, u paru sa Sepijem, a prvi rivali biće im Nenad Zimonjić i Australijanac Pol Henli. Pobednici tog meča već u drugom kolu idu na prve nosioce, braću Brajan.

(MONDo, foto Beta/AP)