Bivša najbolja teniserka sveta bila je i nacionalna ambasadorka UNICEF-a je tokom druženja sa učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima iz pet beogradskih osnovnih škola, koje su deo programa "Škola bez nasilja" pričala o prijateljstvu, solidarnosti, iskrenosti, razmevanju, podršci roditelja... U školi "Filip Filipović" na Voždovcu bili su i novinari, ali ovog puta lepu Beograđanku propitivali su đaci.

Oni su je bez pardona pitali da li ima dečka, na šta je Ana odgovorila da nema i našalila se sa mališanom da joj je pre pitanja rekao da ima dva starija brata.

Ispričala im je da je zbog obaveza prema tenisu propuštala rođendane, ali i da nije previše volela da izlazi i da je douvek bila veoma odgovorna prema obavezama. Osvrćući se na svoj odnos sa roditeljima, za koje ističe da su svakom detetu bitna podrška, Ana je otkrila "greh" iz detinjstva:

"Krišom sam krala eurokrem. Ali svakako da nema kućnih pravila, ne bi bilo slatko tako nešto uzeti".

Ivanovićeva je istakla da kao profesionalni sportista ima mnogo pravila kojih mora da se pridržava, jer joj je važno da postigne ono u šta veruje, ali i priznala da neke stvari radi i protiv svoje volje.



Ana je mališanima otkrila da joj najčešće dođe da opsuje trenera, ali da zna da broji do 10 i da nakon poraza ume da baci flašicu ili čak i reket u svlačionici.

"Kada izgubim volim da se osamim, ne želim da drugi pate zato što sam ja nervozna", kaže Ivanovićeva.

Srpska teniserka je rekla da može da se protiv iritantnih rivalki bori tako što se skoncentriše na svoju taktiku i udarce, a za WTA tur je imala jednu poruku – da treba "ukinuti vrištanje".

"Mislim da je Maraija Šarapova najglasnija tokom meča. Ima nekih muškaraca koji više vrište od teniserki, ali očigledno nije toliko popularno jer svi kritikuju žene", objasnila je Ana Ivanović.

(A. P. - MONDO)

Za više Mondo TV video priloga posetite našu rubriku MondoTV, a ukoliko imate zanimljivu priču pošaljite nam mail na mondotv@wm.rs.