Ivanovićeva je imenovana za 11, a Jankovićeva za 18. nosioca turnira WTA Premijer kategorije, koji se u Indijan Velsu igra na tvrdoj podlozi.

Jelena bi u drugom kolu mogla da se sastane sa svojom starom poznanicom, Svetlanom Kuznjecovom, koja će prethodno morati da savlada Andreu Hlavačkovu (Češka).

Kuznjecova je 46. na WTA listi, a sa Džej Džej je odigrala 11 mečeva u prethodnih sedam godina, od čega dva finala, u Rimu 2007. i Pekingu 2008. (po 2:0 za Jankovićevu)

Jelena (23. na svetu) vodi 6:5 u međusobnom skoru, pošto je poslednja dva susreta dobila u sklopu Fed kup mečeva Srbije i Rusije. U Beogradu 2010. na tvrdoj podlozi bilo je 6:3, 2:6, 6:3, a prošle godine u Moskvi na šljaci 6:1, 6:4.

Nakon toga bi srpska teniserka mogla na Marion Bartoli, pa na Saru Erani, a u četvrtfinalu na Mariju Šarapovu.

Ana "na papiru" ima lakši žreb, pošto u drugom kolu čeka bolju iz duela Lusi Hradecke (Češka) i Tejlor Taunsend (SAD, "vajld kard").

Potom bi verovatno igrala protiv Mone Bartel, zatim protiv Samante Stosur ili Šuai Peng, pa za prolaz u polufinale sa Angelikom Kerber ili Lusi Šafarovom.

Bojana Jovanovski nema luksuz "hlađenja" na startu turnira, ali je makar izbegla favorite i u prvom kolu čeka rivalku iz kvalifikacija. Ako pobedi, sastaće se sa Jekaterinom Makarovom (17. nosilac).

Vesna Dolonc probala je da dođe do glavnog žreba, međutim, neočekivano ubedljivo je izgubila od Renate Voracove iz Češke - 6:1, 6:2.

Turnir se igra za nagradni fond od 5,03 miliona dolara.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images - arhiva)