Jelena Janković "čamila je" čekajući meč drugog kola, ali joj se isplatilo.

Posle duge pauze, koju su prouzrokovale velike vrućine, a potom i kiša, Džej Džej je sa više od šest sati zakašnjenja odigrala duel protiv Japanke Ajumi Morite i pobedila - 6:2, 6:0.

Jelena je posle početnog ispitivanja snaga (obe igračice izgubile gem na svoj servis),  vrlo brzo nametnula svoj ritam igre. Stigla je do visoke prednosti (5:2), a zatim i povela sa 1:0 u setovima.

Odlučna da se što kraće zadrži na terenu, Jelena je zaigrala još agresivnije u nastavku. Protivnici bukvalno nije dala da diše, samo je notirala gemove u nizu i posle 55 minuta igre spakovala je reket i obezbedila plasman u narednu rundu takmičenja.

Podatak da je imala 25 vinera, a Japanka samo sedam, jedan je od pokazatelja koliko je Džej Džej bila dominantna na terenu. Srpskoj igračici to je bila treća pobeda nad Japankom u karijeri.

Srpska teniserka će u trećem kolu igrati opet protiv japanke igračice - treće na ovogodišnjem Australijan Openu. Biće to Kurumi Nara, koja je dobila Magdalenu Ribarikova iz Slovačke (6:4, 6:3).

Sa Narom, koja je 74. na svetu, igrala je jednom i trijumfovala - na US Openu prošle godine (6:4, 7:6).