Jelena Janković voli da igra na šljaci i tu beleži uvek dobre rezultate.

Ali, retko kada naša teniserka beležila je pobede bez izgubljenog servisa na najsporijoj podlozi.

Dobru formu iz Štutgarta, gde je igrala polufinale, (6) Jelena je prenela u Madrid, gde je ovog ponedeljka predveče izborila sigurnu i brzu pobedu nad Ukrajinkom, Elenom Svitolinom.

Bilo je 6:4, 6:3, protiv teniserke koju je pobedila i u Brizbejnu, na otvaranju sezone, nekoliko sati pre dočeka Nove godine (31. decembra).

Do druge pobede u isto toliko mečeva protiv Svitoline, 19-godišnje devojke iz Odese, trenutno 36. na WTA listi, deset godina starija Jelena došla je za sat i 30 minuta igre na Mutua Madrilenja teniskom centru u španskoj prestonici, gde su dan ranije, naše (11) Ana Ivanović i Bojana Jovanovski zakazale međusobni susret drugog kola.

Ana je na startu nadigrala Medison Kejs iz SAD, rezultatom 6:1, 7:6 (7:4), a Bojana deklasirala Karin knap rezultatom 6:1, 6:1.

Ukoliko bi Jelena u drugom kolu zabeležila i treću uzastopnu pobedu nad Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom, onda bi joj protivnica bila bolja iz susreta Ivanović - Jovanovski. Ukoliko bi Ana pobedila Bojanu i potom sastala se sa Jelenom, bila bi to brza repriza polufinala Štutgarta, u kojem je Ivanovićeva bila bolja i izborila finale protiv Marije Šarapove.

Jelena i Anastasija sastajale su se pet puta, 22-godišnja Ruskinja ima pobedu više, ali je poslednja dva duela dobila Beograđanka.

Titula u Madridu donosi 1.000 WTA bodova i 698.720 evra, dok finale vredi 650 bodova i 392.600 poena.