Tenis

Nadal hvalio publiku u Njujorku, a onda je žestoko KRITIKOVAO zbog Đokovića

Izvor mondo.rs

Španac posle plasmana u četvrtfinale US Opena izjavio da ga ga huk sa tribina uvek nosi, ali i naveo da se navijači nisu uopšte lepo poneli prema prvom igraču sveta kada je zbog povrede predao meč Stenu Vavrinki

Rafael Nadal ubedljivo je izborio plasman u četvrtfinale US Opena, pobedom nad Marinom Čilićem rezultatom 3:1.

Španac je posle tog trijumfa pohvalio publiku, istakavši da ga ona uvek "nosi" u Njujorku.

"Zaista je sjajno videti kako me publika podržava na US Openu. Uvek sam sa njima imao posebnu vezu. Oni su energični, strastveni i nakon mečeva sličnih ovima u hotel dolazim pun energije, iako je bilo iscrpljujuće, jer je zaista uživanje igrati pred punim tribinama. Stadion Artur Eš, noćni termin, teško da može biti bolje", naveo je Nadal.

Ipak, sjajni Španac nedugo nakon pohvala, spustio je na zemlju publiku u Njujorku. Nije se libio da ih iskritikuje, ali sa razlogom, jer očigledno ne priznaju ništa osim pobede.

I ovo će vas zanimati

On je stao u odbranu svetskoj broja jedan Novaka Đokovića nakon što su mu zviždali pošto je predao duel Stenu Vavrinki zbog povrede ramena.

Poručio je da srpski as to nije zaslužio.

"Takvo ponašanje publike nije zaslužio. Novak je fantastičan sportista. Ako je prekinuo meč znači to znači da nije bio u stanju da ga nastavi", poručio je Nadal.

"Za njega je bilo daleko bolnije od bilo kog čoveka koji je prisustvovao tom meču na Artur Eš stadionu. Nije uspeo da dođe do novog trofeja na grend slemu, i to na jednoj od njegovih omiljenih podloga. A imao je dobru priliku za to, posebno jer je nedavno osvojio Vimbldon", naveo je Španac, koji je drugi nosilac u Njujorku.

Nadal, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana, ima šansu da se dodatno približi Đokoviću na vrhu ATP liste, ali i da mu pobegne tri koraka na listi tenisera koji su osvojili najviše grend slema trofeja.