Tenis

Još jedna šampionka US opena se IZVINJAVALA: Znam da ste hteli Serenu...

Izvor mondo.rs

Nije baš bilo kao prošle godine, ali skoro.

Naomi Osaka je prošle godine u suzama podigla trofej US opena.

Uz mnogo muka pobedila je Serenu Vilijams, koja je "zakuvala" situaciju na terenu svađom sa glavnim sudijom zbog čega je mlada Japanka potom bila izložena zvižducima, pa se Osaka izvinjavala američkoj publici zbog toga što je pobedila njihovu miljenicu...

Ove godine - slična situacija.

Srećom, nije bilo novih suza zbog preteranih zvižduka i svađe Serene sa sudijom, ali smo ponovo čuli izvinjenje nove šampionke US Opena.

"Znam da ste vi ljudi želeli da Serena pobedi, jako mi je žao", rekla je gotovo ponizno Bjanka Andresku, prva teniserka rođena u "dvehiljaditim" koja je osvojila grend slem, a koja je u finalu briljirala čitav meč (6:3, 7:5).


"Ova godina je za mene bila potpuno ostvarenje sna i to što sam sada na ovom podijumu sa Serenom, istinskom legendom ovog sporta, za mene je neverovatno", rekla je Andresku koja se još jednom izvinila, što su mnogi povezali sa njenim državljanstvom - kanadskim - mada je iz samog prezimena lako zaključiti da Bjanka "vuče" poreklo iz Rumunije.

Andresku zanimljivo do sada na grend slemovima nije prolazila dalje od druge runde, a u Njujorku je uspela da šokira koja ima 23 trofeja na turnirima te kategorije.

"Mogla sam da budem više Serena danas... Mislim da se Serena nije pojavila. Moram da shvatim kako to da uradim na grend slem finalima, nema izgovora kada igram ovako loše. Bjanka je igrala veoma veoma dobro, zaslužila je titulu", kazala je Serena u intervjuu posle meča.