Tenis

Đoković se oglasio: Spremam se za Tokio!

Izvor mondo.rs

Najbolji teniser sveta prvi put govorio o povredi ramena, koja ga je primorala na povlačenje sa US Opena.

Čekalo se to još od njegovog prerano završenog učešća na US Openu, a Novak Đoković se konačno oglasio javnosti povodom njegove povrede ramena.

Najbolji teniser sveta je u meču četvrtog kola poslednjeg gren slema sezone bio primoran da preda meč Stanu Vavrinki zbog povrede ramena. Ipak, on se od tada nijedno nije oglasio tim povodom, te je bilo nepoznato kakav je stepen njegove povrede.

Đoković je u četvrtak na društvenim mrežama po prvi put objavio kakvi su mu planovi u narednom periodu.

"Hvala vam svima na velikoj podršci i interesovanju za stanje mog ramena. U procesu sam rehabilitacije i nadam se da ću biti spreman već za sledeći turnir u Tokiju. Svakako vam se javljam sa novostima. Hvala još jednom", napisao je Đoković svojim navijačima.


Iako ovim nije otkriveno detaljno stanje, Đoković je dao pozitivne naznake da se stvari dobro odvijaju. Turnir iz ATP serije 500 počinje 30. septembra i imaće skoro 20 dana za dodatni oporavak ramena. Činjenica da se Novak priprema za taj turnir je ohrabrujuća, naročito nakon nedavnih nezvaničnih vesti.

Novinar Njujork Tajmsa Kristofer Kleri je u utorak objavio na svom zvaničnom tviter profilu da je vrlo moguće da situacija nije naivna.

"Čujem da je Đokovićevo rame problematično i da bi moglo da zahteva malo više od kratkog odmora", pomalo tajanstveno je napisao Kleri na toj društvenoj mreži.

Ipak, posle Đokovićevog obraćanja, postoji više razloga za optimizam.