Tenis

Novak Đoković: Ne znam kada ću se vratiti, nadam se uskoro

Izvor mondo.rs

Najbolji teniser planete zbog problema sa povredom i dalje nema jasan odgovor na kojem će takmičenju prvo nastupati

Novak Đoković je van terena, jer ima problem sa povredom ramena. Na US Openu je uspeo da se nosi sa bolovima donekle, izdržao je i dobio tri meča, ali je onda u osmini finala bio primoran da preda duel Stenu Vavrinki, zbog čega nije uspeo da odbrani titulu.

Odmah je krenuo na terapije kako bi što pre sanirao problem.

Da je povreda ramena možda teže prirode posumnjalo se nakon što je novinar "Njujork tajmsa" Kristofer Kleri objavio "da je Đokovićevo rame problematično i da bi moglo da zahteva malo više od kratkog odmora". U međuvremenu, Đoković je posetio i kliniku u Cirihu, na kojoj je bio i kada ga je mučio lakat.

Prema ranijem planu, Đoković bi trebalo da nastupi na turniru u Tokiju, koji je zakazan za 30. septembar, ali je veliko pitanje da li će biti spreman i moći da otputuje u Japan.

On je poručio da za sada ne zna kada će se vratiti takmičenjima.

"Nažalost, povreda je bila ozbiljnije prirode. rekao bih vam da znam kada ću se vratiti , ali i dalje ne znam. Mislim da će biti uskoro", preneo je "Sportski žurnal" Đokovićevu izjavu koju je dao na otvaranju "Drugarijade" na Kopaoniku.

"Čak sam i na Kopaonik poveo fizioterapeuta sa sobom. Nadam se da kroz nedelju, dve mogu da budem na terenu. Idealan plan je da se ide na turnir u Tokio, ali za šest, sedam dana ću videti kako će se telo ponašati", poručio je prvi teniser sveta.

Đoković je prema ranijem planu u kalendar prvi put uvrstio turnir u Tokiju, ATP serije 500, kako bi se lično uverio u uslove u Japanu, gde će naredne godine biti održane Olimpijske igre, na kojima planira da učestvuje.