Tenis

"Penzioner" Tipsarević PREDAO "srećnom gubitniku" Džumhuru

Izvor mondo.rs

Srpski veteran na jednom od svojih poslednjih turnirskih nastupa nije uspeo da se plasira u drugo kolo.

Janko Tipsarević (35), koji će u novembru i zvanično završiti karijeru profesionalnog tenisera, pružio je jak otpor Damiru Džumhuru na startu "ATP 250" turnira u Sankt Peterburgu, ali je pri rezultatu 5:7, 6:3, 1:3 predao meč zbog povrede.

Džumhur (88. na svetu) tako je izborio plasman u drugu rundu, gde ga očekuje Mihail Kukuškin (57) iz Kazahstana.

Najbolji teniser BiH je u prvi međusobni duel sa Tipsarevićem ušao furiozno i poveo 4:0, ali se Janko ekspresno vratio i dva puta uzeo gem na servis protivnika, za izjednačenje na 4:4.

Međutim, ponovo je poklekao u 12. gemu, kada je Džumhur iskoristio prvu set-loptu, za vođstvo 1:0 u setovima.

Tipsarević, koji je trenutno 250. na ATP listi, u drugom setu se nametnuo kao bolji rival i brejkom u sedmom gemu (4:3) stekao ključnu prednost, za 1:1 u setovima i nadu da može do trijumfa, na koji čeka od 1. jula, kada je u uvodnoj rundi Vimbldona uspeo da sruši Japanca Nišioku, rezultatom 3:2.

Janko je čak duplirao brejk i stekao pravo da treći set otvori svojim servisom, međutim, Džumhur je poveo 2:0 i 3:1, nakon čega je Tipsarević prišao mreži i pružio mu ruku...

Džumhur je inače poražen u drugom kolu kvalifikacija za Sankt Peterburg, od Čeha Lukaša Rosola, ali je kao "srećni gubitnik" ipak ušao u glavni žreb.

Ovaj turnir igra se za nagradni fond od 1,25 miliona dolara.