Tenis

Naša Nina pobedila nekada odličnu Kineskinju - na njenom terenu, za Top 100

Izvor mondo.rs

Dvadesettrogodišnja srpska teniserka plasirala se u četvrtfinale turnira u Gvangdžouu, gde je čeka još jedna veteranka.

Izvor: MN Press

Nova vredna pobeda Nine Stojanović na turneji po Kini!

Posle osvajanja ITF turnira u gradu Čangša i eliminacije u polufinalu ozbiljnijeg turnira u Nančangu, preselila se u Gvangdžou i za sada dogurala do četvrtfinala.

U sredu je savladala domaću teniserku, iskusnu Šuai Peng, koja je 2014. bila polufinalista US opena, a nekada i 14. teniserka sveta.

Nina je trijumfovala rezultatom 7:6 (7:4), 2:6, 6:0.

Na sledećoj prepreci naići će na 35-godišnju Australijanku Samantu Stosur. Ona je još veće ime od Peng, budući da je jednom osvojila US open i igrala finale Rolan Garosa, ali Stojanović je prošle nedelje u Nančangu pokazala da ne zazire od favorita, kada je pobedila upravo Stosur - 2:0 (6:4, 6:3).

Povremena članica srpskog Fed kup tima došla je u Gvangdžou kao 110. na WTA listi, a u ponedeljak će prvi put u karijeri biti među najboljih 100, ostaje da se vidi na kojoj tačno poziciji.

Aktuelni turnir igra se za nagradni fond od pola miliona dolara. Nina je za sada zaradila nepunih 9.000, ali bi još jednom pobedom njena premija "skočila" za još 20.000 dolara.

U četvrtfinale Gvangdžoua može da se plasira i nekadašnja srpska teniserka "broj 1", sada tek "broj 3", Aleksandra Krunić, ukoliko bude bolja od Ane Blinkove iz Rusije.