Tenis

Federer priznao: PLAKAO SAM posle poraza od Đokovića

Izvor mondo.rs

Švajcarski teniser je ponovo govorio o nedavnom finalu Vimbldona, a otkrio je da mu je taj poraz izuzetno teško pao.

Rodžer Federer je nekoliko puta u svojoj karijeri plakao na terenu, po završetku svojih mečeva. Još uvek pamtimo njegove suze radosnice posle osvajanja Vimbldona 2006. i Australijan Opena 2018. godine. Ipak, Švajcarac je sada priznao da je nedavno povod za plakanje bio poraz.

"Kada sam poslednji put plakao? Pre dva meseca, na Vimbldonu. Na terenu sam sačuvao suze, ali kada sam seo u svlačionicu sam se raspao. Nekoliko suza mi je pobeglo", rekao je Federer za italijansku "Gazetu delo sport".

On je letos u finalu Vimbldona izgubio od Novaka Đokovića posle četiri sata i 57 minuta igre i to nakon što je u petom setu imao dve meč lopte na svoj servis. Đoković ga je tada i po treći put savladao u finalima Vimbldona, a Švajcarac je po prvi put otkrio i detalje iz svlačionice.

Osim toga, osvajač rekordnih 20 gren slem trofeja je govorio i o tome kako voli da proslavlja svoje velike trijumfe.

"Volim da proslavim čašom šampanjca. Jednom sam se napio. To se dogodilo kada sam osvojio US Open. Bilo mi je potrebno tri i po dana da se oporavim. Turnir se završio u nedelju uveče, a povratio sam se tek u četvrtak. Sećam se svega, bar je trebalo da se zatvori, pa smo mi naručili više pića, za naredne sate. Kasnije smo shvatili da smo naručili previše", dodao je Federer.

Švajcarac se trenutno nalazi u Ženevi, gde u petak počinje treće izdanje revijalnog takmičenja "Lejver kup". U specifičnoj borbi "Evrope protiv ostatka sveta", Federer će predstavljati Stari kontinent zajedno sa Rafaelom Nadalom, Dominikom Timom, Aleksandrom Zverevom, Stefanosom Cicipasom i Fabijom Fonjinijem.

Tim "Evropa" je favorit da i po treći put savlada "ostatak sveta", za koje će nastupati Džon Izner, Miloš Raonić, Nik Kirjos, Tejlor Fric, Denis Šapovalov i Džek Sok.