Tenis

Novak i Filip "osetili" teren u Tokiju - poraz u dublu, singl od utorka

Izvor mondo.rs

Srbija će na "Japan openu" imati trojicu predstavnika - Đokovića, Krajinovića i Kecmanovića. Novak traži što više poena, kako bi pred sam finiš sezone odmakao Nadalu na ATP listi.

Novak Đoković i Filip Krajinović iskoristili su priliku da se kroz dubl meč upoznaju sa terenom i atmosferom na turniru u Tokiju, koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 1,9 miliona dolara.

Oni su u prvom kolu izgubili od daleko uigranije kombinacije Mate Pavić - Bruno Soareš. Novak i Filip pružili su jak otpor četvrtim nosiocima turnira, ali su posle 79 minuta poraženi rezultatom 1:2 (2:6, 6:4, 4:10).

Za naše tenisere "ono pravo" počinje od utorka, kada će se uključiti u singl takmičenje.

Đoković, kao prvi nosilac, sastaće se sa mladim Aleksejom Popirinom iz Australije, Filip Krajinović će sa druge strane mreže imati Radua Albota iz Moldavije, a najteži zadatak žreb je namenio Miomiru Kecmanoviću.

Naš perspektivni teniser nameriće se na Denisa Šapovalova (Kanada), trenutno 32. na ATP listi. Do sada jedini njihov susret, ovog leta u Vinston Sejlemu, završen je sigurnom pobedom Šapovalova - 6:2, 6:3.

Novaku je ovo prvi nastup otkako je pre mesec dana predao Stenu Vavrinki meč osmine finala US opena. Tada se najbolji teniser sveta požalio na povredu ramena, ali je posle male pauze i odgovarajućeg tretmana uspeo da se dovede u optimalno fizičko stanje.

Ovaj turnir mu je važan sa aspekta borbe za prvo mesto na ATP listi na kraju godine. Sve što uradi biće "plus", budući da prošle godine u ovo vreme nije igrao, ali zato će u Šangaju, Parizu i na završnom "Mastersu" braniti ukupno 2.600 poena.

Olakšavajuća okolnost za Novaka je što njegov konkurent Rafael Nadal u potpunosti propušta azijsku turneju i vratiće se na teren tek u Parizu krajem oktobra.