Tenis

Novak posle mesec dana pauze KAO NOV! Ubedljivo i lako do 2. kola u Tokiju

Izvor mondo.rs

Najbolji teniser sveta na startu turnira u Japanu potvrdio da je problem sa ramenom uspešno saniran

Novak Đoković je odlično!

Posle tačno mesec dana pauze i lečenja povređenog ramena, najbolji teniser sveta zaigrao je na turniru u Tokiju i potvrdio da je loš period iza njega.

Novak Đoković prvi put u karijeri učestvuje na turniru u prestonici Japana i debitovao je pobedom.

U prvoj rundi takmičenja prvi nosilac pobedio je Alekseja Popirina rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2, nakon 85 minuta igre.

Srpski teniser izašao je na teren i odigrao prvi zvanični meč tačno mesec dana nakon predaje duela osmine finala US Opena Stenu Vavrinki.

Trebalo je srpskom asu vremena da "ispita" teren, upozna igru protivnika, ali i testira rame, ali posle pola sata igre postavio je stvari na pravo mesto.

Novak je pobedio Popirina i nastavio sjajan niz - u karijeri nikada nije izgubio u prvom kolu turnira u Aziji

Iskoristio je petu brejk loptu u devetom gemu, nakon prve propuštene prilike gem ranije kada je protivnik bio na servisu, i napravio prednost, koju je "materijalizovao".

U nastavku je odmah na početku imao šansu da povede, ali ga to, na sreću, nije skupo koštalo. Naprotiv, bio je taj koji je kontrolisao igru na terenu a potom je to i potvrdio sa dva brejka u nizu (5:2), kada je uporni Australijanac već znao da će morati da mu pruži ruku.

Novak će u drugoj rundi igrati protiv domaćeg takmičara, Goa Soede, koji je iznenadio Jana Lenarda Štrufa na startu takmičenja (4:6, 7:6, 6:3).

Soeda je 133. igrač sveta i za nastup u Tokiju dobio je specijalnu pozivnicu organizatora.