Tenis

Ubedljivo u polufinale Tokija: Đoković "POČISTIO" Puja za 50 minuta!

Novak Đoković brzo i lako dobio je Francuza u četvrtfinalu turnira u Tokiju

Ima li ko jači? Teško je reći da ima neko od Novaka Đokovića.

On je na meču četvrtfinala turnira u Tokiju potvrdio da igra na vrhunskom nivou i da je problem sa ramenom definitvno završena priča.

Najbolji teniser sveta održao je pravi teniski čas Luki Puju, pošto ga je počistio sa terena - 6:1, 6:2 nakon samo 50 minuta igre.



Đoković je demonstrirao snagu u svakom poenu. On je sve vreme bio taj koji je diktirao tempo, dok je Francuz izgledao kao da je zalutao u završnicu turnira u prestonici Japana.

Novak je u prvi set dobio za samo 21 minut igre.

Koliko je srpski as bio ubedljiv najbolje pokazuje podatak da je napravio dva brejka, rivalu prepustio samo dva poena na svoj servis, dok mu je na njegov servis dao samo četiri!

U nastavku meča je samo ubacio u još veću brzinu, pa je izgledalo kao da Đoković nema nameru da se dugo zadržava na terenu.

Dobio je tri gema u nizu, bez izgubljenog poena, a Puj je malo ublažio bruku, rešivši jedan gem u svoju korist, a onda i iznenadio sebe i ostale - napravivši brejk (2:4).

Uhvatio je Đokovića kada se malo opustio posle visokog vođstva i sa dva odlična udarca uneo malo dinamike u meč.

To kao da je bio pravi izazov za prvog na svetu, pa mu je odmah vratio istom merom u narednom gemu - napravio je ribrejk, a potom bez problema rešio meč u svoju korist.

Srpski teniser, koji je prvi nosilac u Tokiju, u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Hejon Čung - David Gofan.

Protiv tenisera iz Južne Koreje ima polovičan učinak - ubedljivo ga je dobio 2016. na Australijan Openu, ali mu se Čung onda revanširao na istom turniru dve godine kasnije, u meču koji većina ljubitelja tenisa odlično pamti.

Protiv Gofana ima daleko bolji rezultat - vodi 6:1, a poslednji duel dobio je na Vimbldonu ove godine na putu do pehara. Savladao ga je u četvrtfinalu u tri seta.

Belgijanac, koji je trenutno 15. na ATP listi, jedini duel protiv Đokovića dobio je 2017. u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu, takođe u tri seta, posle preokreta.

Turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od 1.895.290 dolara.