Tenis

Posle najbolje partije sezone, Đoković čeka starog znanca - Davida Gofana

Izvor mondo.rs

Srpski as u polufinalu turnira u Tokiju igraće sa Belgijancem protiv kojeg ima skor 6-1. Taj meč na programu je od osam časova u subotu

Novak Đoković ekspresno je završio posao u četvrtfinalu turnira u Tokiju. Najbolji igrač sveta "zbrisao" je sa terena Luku Puju posle samo 50 minuta igre - 6:2, 6:1.

Duel Đokovića i Francuza izgledao je kao neravnopravan okršaj dve različite klase igrača.

Srpski as igrao je gotovo bez greške.

"To je definitivno bio jedan od mojih najboljih mečeva ove godine. Sigurno najbolji ove nedelje i došao je u pravo vreme", naveo je Đoković posle ubedljivog trijumfa.

Verovao je da će protiv igrača koji je 24. na ATP listi imati daleko teži zadatak.

"Luka je zaista odigrao dobro prethodne mečeve u Tokiju. Video sam duel protiv Nišioke i delovao je veoma sigurno. Ja sam uspeo da ga zaistavim, servisao sam dobro, imao sam nekoliko asova, vratio sam veliki broj njegovih servisa i iskoristio sam svaku priliku za poen. Sve u svemu, ovo je zaista bila besprekorna predstava", naveo je prvi reket sveta.

Đoković je ubedljivom pobedom stigao do šestog polufinala na poslednjih sedam turnira na kojima je nastupao i načinio je važan korak ka osvajanju četvrtog pehara ove sezone nakon trijumfa na Australijan Openu, mastersu u Madridu i Vimbldonu.

Za ulazak u finale boriće se sa starim znancem, Davidom Gofanom, koji je eliminisao Hjeon Čunga (6:2, 6:2).

Đoković protiv Belgijanca vodi 6:1, a poslednji duel dobio je na Vimbldonu ove godine na putu do pehara. Savladao ga je u četvrtfinalu u tri seta.

Gofan, trenutno 15. na ATP listi, jedini meč protiv Đokovića dobio je 2017. u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu, takođe u tri seta, posle preokreta.

"Gofan je u formi. Igrao je finale na mastersu u Sinsinatiju i sve je bliži plasmanu u top 10. Zato se radujem novom izazovu sutra u Tokiju", poručio je Novak.

Polufinalni duel Đokovića, koji je prvi favorit za titulu, i Gofana, koji je treći nosilac, na programu je u subotu oko osam časova po srednjeevropskom vremenu.

Pre njih, od šest sati, u drugom polufinalu snage će odmeriti Amerikanac Rajli Opelka i Australijanac Džon Milman.

Turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od 1.895.290 dolara.