Tenis

Šangaj: Nole kreće u odbranu trofeja protiv boljeg iz meča Tijafo-Šapovalov

Izvor mondo.rs

Određen je žreb mastersa u Šangaju, na kojem će Srbija imati četiri tenisera u glavnom žrebu

U ponedeljak u Šangaju startuje turnir masters serije, na kojem Novak Đoković brani trofej.

On će i ove godine biti prvi nosilac i slobodan u prvom kolu.

U drugoj rundi voljom žreba odlučeno je da će igrati sa pobednikom meča Frensis Tijafo (SAD) - Denis Šapovalov (Kanada).

Ukoliko bude uspešan, najbolji teniser sveta mogao bi potom da se sastane sa Džonom Iznerom, kasnije bi protivnik mogao da mu bude Stefanos Cicipas, u polufinalu potencijalni rival Danil Medvedev, a u idealnim uslovima za titulu bi mogao da se bori sa Rodžerom Federerom, koji je imenovan za drugog favorita turnira.

Osim Đokovića, Srbija će u glavnom žrebu u Šangaju imati još tri predstavnika.

Filip Krajinović će u prvoj rundi odmeriti snage sa Portugalcem Žoaoom Sousom, rival Dušana Lajovića je Amerikanac Rajan Opelka, dok će Miomir Kecmanović započeti takmičenje u Šangaju duelom protiv Mihaela Kukuškina.

Na mastersu u Šangaju nastupaće i Endi Marej, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, dok je Rafael Nadal odustao od takmičenja u Kini i tako povećao nadu Đokovića da godinu završi na prvom mestu ATP liste.

Rodžer Federer će posle slobodne prve runde u drugoj imati ozbiljan test, jer će mu rival biti pobednik meča u kojem će se sastati Marin Čilić i Albert Ramos Vinoljas.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 7.473.620 dolara.