Uživo

Nije samo dovoljan servis, čak i najbolji: Novak IZBACIO i Iznera

Amerikanac je ispalio 998 asova ove sezone, pa još devet danas, ali to nije uplašilo najboljeg tenisera sveta. Đoković je slavio bez izgubljenog seta i posle 75 minuta izborio plasman u četvrtfinale mastersa u Šangaju

Novak je najbolji na svetu i to je na svojoj koži osetio i najbolji server na svetu!

Đoković je u osmini finala mastersa u Šangaju nadigrao Džona Iznera rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3 izborio plasman među osam najboljih.



Srpski as uspeo je da pronađe pravi odgovor na ubitačne servise Džona Iznera, koji je neretko "odapinjao" i preko 220 kilometara na sat. Strpljivom igrom, ali i zahvaljujući odličnim riternima, Novak je u prvom setu "slomio" rivala tačno pre taj-brejka, a potom je nastavio istim putem.

Na startu drugog seta odmah je napravio brejk, potom ga i potvrdio, otišao na dalekih 3:0, što za prvog tenisera sveta nije bilo teško da sačuva.

Đokoviću je to bila 10. pobeda nad Iznerom u karijeri, sedma u nizu, uz dva poraza.

Ujedno, ostvario je 350. pobedu u karijeri na turnirima ATP serije 1000.



Đoković je izborio deveto četvrtfinale u nizu na mastersu u Šangaju, gde će mu rival biti pobednik meča u kojem se sastaju Stefanos Cicipas i Hubert Hurkač.

Novak je otkrio posle meča tajnu svoje pobede, odnosno kako je uspeo da "ukroti" servis rivala.

"Stvar je u tome da se dobro pozicionirate, trudio sam se da to uradim, da budem u dobrom balansu tokom celog meča, da 'čitam' njegove servise, ima tu još dosta detalja. Imam iskustvo od ranije sa Iznerom, znam gde voli da šalje loptice... To mora da se radi protiv jednog od najboljeg tenisera svih vremena", rekao je Đoković, koji je takođe dobro servirao na meču.

"Uvek u životu ima stvari koje želite da uradite bolje, da napredujete i to stalno radim. Ovo je definitivno bio jedan od mojih najboljih mečeva kada je servis u pitanju, osećam se dobro na terenu i jedva čekam naredni duel", poručio je branilac titule.

Izvor mondo.rs
10:33

6:3! Ide Novak u četvrtfinale

Slomio je Đoković žilavog Iznera posle 75 minuta igre, upisao desetu pobedu protiv njega u karijeri i obezbedio plasman u četvrtfinale, gde će ga čekati bolji iz meča Cicipas - Hurkač.

BRAVO, NOLE!

10:23

5:2, Nole na korak od četvrtfinala

Čuva Novak prednost, iako se Izner maksimalno trudi da pronađe slabu tačku Đokovića. Na poslednji servis srpskog asa, pokušao je maksimalno da pripreti, stigao do egela (30:30), ali je Novak sa dva sjajna servisa otklonio bilo kakvu opasnost.

Sada je na samo korak od četvrtfinala.

10:06

3:0 - Đoković odmah pravi BREJK! I potvrđuje ga

Novak je posle sigurnog prvog gema na svoj servis, odmah slomio rivala.

Zna da ako dobro riternira već praktično dobija pola poena i maksimalno koncentrisan uspeo je da pročita servis Iznera i dobro mu vrati. Istina, Amerikanac mu je poklonio priliku za brejk, zakucavanjem zicera u mrežu, ali je onda Novak vratio servis koji teško da bi neko drugi mogao... Utrčao je u "pucanj" Iznera i iznenadio ga riternom, koji mu je doneo brejk.

Taj potez izazvao je opšte oduševljenje u njegovom boksu, ali i na tribinama

Odmah je i potvrdio i brejk i sada je na najboljem putu da izbori četvrtfinale mastersa u Šangaju

9:57

Đoković pravi brejk pre taj-brejka - vodi 1:0

Uspeo je Novak da slomi Iznera posle 41 minuta igre.

Vratio je dva njegova ubitačna servisa, koji su išli brzinom od 220 kilometara na sat (30:0), što je bio sjajan uvod u gem, a nakon toga kao da je Amerikanac malo ustuknuo, što je bio poziv najboljem na svetu da krene u napad. Učinio je to, stigao do tri brejk lopte, i u velikom stilu dobio set, ne dozvolivši rivalu da osvoji nijedan poen na svoj servis... i to kakvom rivalu

9:50

6:5

Izner uspeva da odigra dobro pod pritiskom. Servirao je za ostanak u prvom setu i uspeo je da stigne do izjednačenja. Novaku se oteo i jedan od onih "urlika", bio je ljut na sebe jer je bio na lopti, a nije uspeo da vrati servis... Izbacio je sve negativno iz sebe i to se pokazalo kao dobro, jer je dobio ubedljivo gem na svoj servis na toga.

Amerikanac opet na "muci" - servira za taj brejk.

9:43

5:4 - Izner dobio gem na razliku, Novak siguran

Đoković je odigrao sjajan gem na servis Amerikanca. Vratio mu je gotovo svaku "bombu", iako su ti udarci išli brzinom većom od 215 kilometara na sat. Gem je odlučen na razliku, Novak je bio veoma blizu, ali nije stigao do brejk lopte.

Nakon toga, gem na svoj servis najbolji igrač na svetu dobio je ekspresno, opet sa "nulom".

9:33

4:3

I dalje nema brejka, iako je Đoković dobro "stisnuo" protivnika u šestom gemu. Uspeo je da stigne do izjednačenja na servis Amerikanca (30:30), ali je Izner uspeo tada da odgovori sa dva snažna servisa i odbije napad.

Novak je nakon toga testirao "sečenje" lopte, loše odigrao jedan drop šot, ali je potom pokazao da je i njegov servis odličan - tri poena u nizu dobio je posle "bombi" koje je Amerikanac nije uspeo da vrati.

9:26

3:2

Kratko traju poeni i gemovi.

Amerikanac koristi svoje najjače oružje - servis, upisao je već tri asa, a Đoković u poptunosti kontroliše situaciju na terenu na svoj servis. Vešto forsira njegov bekhend, koji mu je slabija strana, dobija još jedan gem bez izgubljenog poena, a uspeo je i on da zabeleži jedan as udarac.

Novak ima veliku podršku sa tribina - Kinezi ga bodre na srpskom!

9:21

2:1

Izner nije baš pogodio svaki prvi servis, još se zagreva, ali i drugi "radi" odlično. Brzo je izjednačio, ali i Novak ima sjajnu taktiku, samouveren je i to daje rezultate.

9:12

Meč počinje. Novak je prvi na servisu. I dobija prvi gem bez izgubljenog poena

9:05

Izašao je Nole, ali sam

Tradicionalno, Đoković je trebalo da izađe sa devojčicom na teren, ali se ona uplašila i odustala. Pokušao je najbolji teniser sveta da porazgovara sa njom da promeni mišljenje, ali nije uspeo

8:45

Dolazak na "posao"

8:44

Fonjini ide dalje!

Italijan je izbacio Hačanova rezultatom 6:3, 7:5, ali to ne znači Novakov skori početak, jer Srbin i Amerikanac čekaju Medvedeva i Pospišila.

Tamo je 7:6, 5:5.

8:42

Danas se sastaju još:

Roberto Bautista Ahut - Mateo Beretini
Nikoloz Basilašvili - Dominik Tim
Rodžer Federer - David Gofan
Aleksander Zverev - Andrej Rubljov

8:31

Još malo!

U ovom trenutku u Šangaju igraju se dva meča i deluje da su oba pri kraju: (7) Karen Hačanov - (10) Fabio Fonjini 3:6, 5:6, (3) Danil Medvedev - Vasek Pospišil 7:6, 4:3.

Ukratko

  • (1) Đoković vodi 10:2 protiv (16) Iznera
  • Amerikanac je visok 208 centimetara
  • Server iz Dalasa ima 1.007 asova ove godine
  • Izner je 32 kilograma teži od Novaka
  • Pobednik ide na (6) Cicipasa ili Hurkača
  • U 1. kolu: Đoković - Šapovalov 6:3, 6:3
  • Srbin je prošle nedelje osvojio Tokio
  • Šangaj je osvajao 2012, 2013, 2015. i 2018.
  • Šampionu pripada 1.192.780 dolara
učitaj još +