Uživo

Novak predao titulu u Šangaju: Cicipas pokazao zube, zasluženo u polufinalu

Odlični Grk napravio je preokret u meču protiv najboljeg na svetu i obezbedio duel sa Danilom Medvedevim. Protiv Đokovića vodi sada 2:1

Novak Đoković je poveo pa izgubio krunu u Šangaju!

Najbolji igrač sveta nije uspeo da se plasira u polufinale mastersa u Kini, jer je izgubio od Stefanosa Cicipasa, koji je napravio preokret.

NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 6:3, 5:7, 3:6

Sedmi igrač sveta uspeo je da priredi izneđenje i eliminiše četvorostrukog šampiona u Šangaju i to nakon što ga je Đoković "zbrisao" u prvom setu posle samo 30 minuta igre.

Ipak, u nastavku  je napravio preokret, iskoristio prvu brejk loptu pre taj-brejka u drugom setu, a onda u trećem "leteo" po terenu na krilima te dobre igre.

Cicipas se potrudio da prekine sjajni niz prvog reketa sveta - u devetom nastupu u šangaju Đoković je PRVI PUT eliminisan pre polufinala.

Grk je osim toga stigao i do vođstva protiv Đokovića! Iza njih su sada tri meča, a Cicipas vodi 2:1. prvi put je slavio prošle godine na mastersu u Kanadi, a Đoković mu se revanširao ove sezone u Madridu.

Stefanosa Cicipasa posle velikog trijumfa očekuje bitka za finale, u kojem će mu rival biti Danil Medvedev, kojeg odlično poznaje.

Rus je pobedio Fabija Fonjinija u dva seta i zakazao peti meč sa Grkom u karijeri.

Za Medvedeva to će biti prilika da produži seriju pobeda, a za Cicipasa da prekine crni niz koji broji četiri poraza. Taj duel igra se sutra ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Izvor mondo.rs
10:42

3:6 Gotovo je! Đoković predao krunu, Cicipas u polufinalu

Uspeo je Stefanos Cicipas da dobije još jedan gem na svoj sevis i ostvari veliku pobedu.

Posle dva sata i četiri minuta i preokreta srušio je aktulenog šampiona Novaka Đokovića i izborio plasman u polufinale mastersa u Šangaju

10:32

2:5 Cicipas na korak od polufinala

Novak je uspeo da dobije gem na svoj servis, ali ne i da uzvrati brejk. Cicpas je dobio sedmi gem, i to ubedljivo, jer je Novaku prepustio samo jedan poen.

10:27

1:4 Grk potvrđuje brejk

Brzo i ubedljivo Cicipas osvaja trećigem u nizu i povećava razliku. Da li je ovo početak kraja?

10:24

1:3 BREJK Cicipasa!

Grk ne posustaje, a Novak kao da odustaje!

Cicipas je žestoko "zagrizao", odlično je riternirao posle veoma snažnih Đokovićevih servisa, trudio se, imao tri brejk lopte i uspeo da iskoristi treću!

Novak je u veoma nezgodnoj poziciji

10:18

1:2

Demonstriraju sjajnu igru Đoković i Cicipas.

Novak je imao matematički proračunat lob, koji je pao tik uz osnovnu liniju, ali je Stefanos osvojio gem. 

10:14

1:1

Cicipas na krilima odlične igre u drugom setu, nastavlja i u odlučujućem, trećem.

Rastrčao se i po kratkom postupku dobio je prvi gem na svoj servis, uz jedan izgubljen poen, ali je i Novak odgovorio istom merom.

10:07

5:7 Grk stiže do izjednačenja u setovima

Razigrao se Cicipas, ozbiljno je pretio, vrebao svoje šanse. Poveo je 6:5, a onda je rešio da se maksimalno fokusira tokom servisa rivala. Pritiskao je i uspeo. Stigao je do prve brejk prilike i iskoristio je.

Novaku oduzima prvi set u Šangaju, a sebi obezbeđuje priliku da produži meč i nadu za plasman u polufinale

9:53

5:5

Odlično podnosi pritisak Đoković. Ne da je dobio gem na svoj servis, već ubedljivo i sigurno, u pravoj reviji "počišćenih" linija. Videlo se da je to malo iznerviralo rivala

9:48

4:5 Još nema brejka

Oba igrača dobijaju servis na svoj gem, i još nema brejka u drugom setu. Đoković je na početku svog servisa bio opet u podređenom položaju (0:15), ali je onda majstorski vezao tri poena i potom i lagano priveo gem kraju.

Cicipas mu je odgovorio na isti način, ali brže, jer je dobio gem sa nulom i sada je Nole prvi put u situaciji da servira za ostanak u setu

9:37

3:3 Nole spasava dve brejk lopte

Našao se Novak u nezgodnoj situaciji u šestom gemu, ali nije dozvolio rivalu da napravi prednost.

Cicipas je imao čak dve brejk lopte, ali je Đoković opet u najtežim trenucima pokazao svoje najjače oružje - mentalnu snagu. Servis ga je dobro poslužio kada je bilo "gusto", ali i agresivan pristup, sa jasno definisanom pozicijom šta i kako treba da dela i to, naravno, bez greške.

Kada je recept takav i primeni ga Novak Đoković, ishod je poznat... Uspeh zagarantovan!

9:23

2:2

Novak dobija jedan od dužih gemova na meču. Malo ih je bilo u kojima smo videli dužu razmenu udaraca, u četvrtom drugog seta jeste, i Đoković je u tim situacijama ubedljivo bio taj koji je diktirao tempo. On je napadao, pritiskao protivnika i terao ga daleko iza osnovne linije, a Cicipas se branio, ali neuspešno.

9:19

1:2

Stefanos Cicipas menja stvari u nastavku meča. Ne dozvoljava da protivnik bude taj koji će odmah na startu preuzeti inicijativu i dominirati terenom. Prvi gem dobio je sa nulom, Novak mu je uzvratio istom merom, a onda je i u drugom bio ubedljiv i izgubio je samo jedan poen.

9:10

6:3 Novak dobija prvi set posle pola sata igre

Završava posao Đoković posle pola sata igre. Vodi 1:0 u setovima. Poslednji gem dobio je ubedljivo, iako je linijski sudija pogrešio i Cicipasu poduzeo čist poen. Sudija je pokazao aut, Grk nije tražio čelindž, a "hok aj" je pokazao da je lopta ipak liznula liniju...

9:03

5:3

Cicipas je bio siguran na svoj servis, upisao je dva asa i smanjuje rezultatski zaostatak. Ali sada Đoković servira za prvi set

9:01

5:2 Cicipas je imao brejk loptu

Novak kao da je testirao sebe posle ubedljive igre i ubedljivog vođstva... Rivalu je dozvolio da dođe do prve brejk lopte, pošto ga prvi servis nije najbolje služio, ali je onda pokazao zbog čega je najbolji na svetu. Bio je veoma agresivan, ali i izuzetno precizan, i naravno raznovrstan u izboru udaraca, što je zbunilo i Cicipasa.

Nije bilo prijatno, ali je odlično završeno po Novaka.

8:56

4:2

Kaska Cicipas za Novakom, brani svoj servis. Uspeva lako da dobije drugi gem.

Stefanos je pre duela sa Novakom, u kojem će sigurno mnogo naučiti, bez obzira na rezultat, i definitivno postao šesti igrač koji je overio plasman na završni turnir sezone u Londonu, od 10. do 17. novembra.

8:52

4:1

Novak je izuzetno siguran. Servis funkcioniše perfektno, forhend takođe. U petom gemu jeste rivalu prepistio jedan poen, prvi na meču, ali je upisao i peti as...

8:48

3:1 Osvaja i Grk prvi gem na meču

Cicipas potvrđuje da nije ipak slučajno u četvrtfinalu mastersa u Šangaju. Držao je kontrolu nad svakim poenom, a jedan je i dobio na poklon pošto je Novak zakucao smeč u mrežu

8:43

3:0 Đoković odmah pravi brejk, i potvrđuje ga!

Zid! To je Đoković!

Grk je odlično servirao, imao 30:0, ali je najbolji na svetu onda stupio na scenu - fantastičan ritern, pa sjajno rešenje posle toga, uključujući i besprekorni drop šot, i olako je preokrenuo na svoju stranu.

A onda je potvrdio brejk - bam, bam, bam, bam - i posle samo 7 minuta igre ima vođstvo 3:0!

8:37

1:0 Nole je "naštimovan"

Novak Đoković je otvorio meč servisom, i to kakvim. Ekspresno je osvojio gem, bez izgubljenog poena, a odmah je upisao i as

8:28

Stefanos - najmlađi sa pobedama nad "Velikom trojkom"

8:25

Sastaju se još:

(2) Rodžer Federer - (5) Aleksander Zverev 12.30
(4) Dominik Tim - (11) Mateo Beretini 14.00

8:24

Medvedev čeka!

Prvo četvrtfinale trajalo je sat i 28 minuta i Rus se nije susreo sa brejk loptom. Bez šanse da ugrozi servis Medvedeva, Italijan je u drugom setu uspeo da uvede set u taj-brejk, ali i u njemu je treći nosilac bio bolji - 6:3, 7:6 (7:4).

Ukratko

  • Skor između Srbina i Grka je 1:2
  • (6) Cicipas je dobio meč u Montrealu 2018.
  • (1) Đoković uzvratio u Madridu ove godine
  • Atinjanin ima 21 godinu, visok je 193 centimetara
  • Novak u osmini finala izbacio Iznera
  • Bila mu je to 350. masters pobeda
  • Naredni rival je (3) Danil Medvedev
  • Srbin nije uspeo da odbrani titulu u Šangaju
  • Pobeđivao je u Kini 2012, 2013, 2015. i 2018.
  • Titula na Mastersu u Kini vredi 1.192.780 $
učitaj još +